BAĆU IZ JUŽNOG VETRA SVI OBOŽAVATE, A I NJEGOVA MAJKA JE VELIKO IME U SRBIJI: Sa BRENOM je povezuje 1 STVAR!

MAGAZIN

Miodrag Radonjić jedan je od najpopularnijih naših glumaca trenutno, međutim, kada je reč o njegovom privatnom životu ne zna se mnogo.

Pa tako malo ljudI zna da da je Radonjićeva majka i te kako značajno ime u domaćoj muzici.

Naime, Branka Lolić je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora “Kraljica Natalija” i muzički urednik u Televiziji Beograd, a osamdesetih prošlog veka ona i Lepa Brena imale su istog menadžera.

Branka Lolić je majka glumca Miodraga Radonjića
Branka Lolić je majka glumca Miodraga Radonjićafoto: prentscreen/youtube/pcelicapametnica

– Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama. – ispričao je Radonjić za “Informer” jednom prilikom i dodao:

Majka Miodraga Radonjića
Majka Miodraga Radonjićafoto: prentscreen/youtube/ koledar

– Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od “Stani, stani, Ibar vodo”, pa sve do “Hej, momci mladi” grupe Legende, uz koju smo i đuskali.

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom “Zaljubljena harmonika”. Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

Podsetimo, Radonjić je prepoznatljivost stekao ulogama u serijama „Ubice mog oca“ i „Južni vetar“, te filmovima „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“. Rođen je 3. maja 1989. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Prva serija u kojoj je igrao bila je „Miris kiše na Balkanu“. Nakon toga se pojavio u serijama „Nepobedivo srce“, „Pevaj brate“, „Vojna akademija“, a nešto veću prepoznatljivost su mu doneli likovi iz serija „Čizmaši“ i „Ubice moga oca“.

Veliku popularnost je stekao kao Baća u filmu i seriji „Južni vetar“, a igrao je i u dva rusko-srpska filma – „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *