LIFESTYLE

EVO ZAŠTO DUGA KOSA NIJE ZA STARIJE ŽENE: Čim pređe pedesetu, svaka žena treba da se ošiša na kratko!

  • 29 Marta, 2023
  • 0

Duga raspuštena kosa tradicionalno se smatra frizurom za mlade djevojke i žene – ali ne i za starije osobe. Zapravo, tradicija s tim nema nikakve veze. Istina je

EVO ZAŠTO DUGA KOSA NIJE ZA STARIJE ŽENE: Čim pređe pedesetu, svaka žena treba da se ošiša na kratko!

Duga raspuštena kosa tradicionalno se smatra frizurom za mlade djevojke i žene – ali ne i za starije osobe.

Zapravo, tradicija s tim nema nikakve veze. Istina je da ljudska bića – i muškarci i žene – gube svoju kosu. A održavati kosu u dobroj formi – stanju koje ne ukazuje na starenje organizma u cjelini – postaje sve teže.

Da, danas postoje mnoge marke (osobito luksuzne i specijalizirane marke) koje proizvode proizvode za njegu kose protiv opadanja. Ali u stvarnosti, ti su lijekovi uglavnom čista opscenost. Sami šampon, maska ​​ili regenerator neće učiniti kosu gušćom ili sjajnijom.

Kvaliteta kose ovisi o folikulu iz kojeg raste. Ako je prehrana folikula dlake normalna, ako nema odstupanja od tijela, ako je folikul jak, tada će rasti dobra kosa. Ponekad su folikuli toliko jaki da čak ni amonijak u boji ne može oštetiti kosu. Ali promjene povezane s godinama utiču na cijelo tijelo.

I nema se čega sramiti kad lijepa žena stari i prorijedi kosu, to je prirodan proces.

Pogotovo kad žene uđu u menopauzu, njima kosa postaje rjeđa, dlaka postaje tanja i sklona oštećenju. I tu ne pomaže ništa.