ZANIMLJIVOSTI

KO GOD VAM JE REKAO ZA LEVI DLAN, SLAGAO VAS JE ZA MEDALJU! EVO ŠTA STVARNO ZNAČI KADA VAS ZASVRBI LEVI DLAN!

  • 3 Aprila, 2023
  • 0

Na Balkanu postoji mnogo praznovjerja i narodnih vjerovanja koja su se prakticirala godinama i prenosila s koljena na koljeno. Jedno od takvih vjerovanja je da ako crna mačka

KO GOD VAM JE REKAO ZA LEVI DLAN, SLAGAO VAS JE ZA MEDALJU! EVO ŠTA STVARNO ZNAČI KADA VAS ZASVRBI LEVI DLAN!

Na Balkanu postoji mnogo praznovjerja i narodnih vjerovanja koja su se prakticirala godinama i prenosila s koljena na koljeno.

Jedno od takvih vjerovanja je da ako crna mačka prijeđe cestu ispred vas, to će vam donijeti nesreću. Također, neki od nas uvijek drže svoj novac u novčaniku i nikada ga ne ostavljaju prazne jer vjeruju da će novac u novčaniku privući drugi novac.

Neki ljudi vjeruju da će stabla oraha donijeti nesreću obitelji u dvorištu.

Pored svih ovih vjerovanja, gotovo cijeli Balkan koristi brojne amajlije poput Fatimskog oka, Brojanice, Krunice, Crvenog konca itd.

Jedno od najvećih vjerovanja je da svrbež lijevog dlana ukazuje na veliko iznenadno bogatstvo; naprotiv, svrbež na dlanu ukazuje na iznenadni trošak.

Međutim, medicinsko objašnjenje je da je to višak energije koji želi napustiti tijelo. Kada se to dogodi, najbolje rješenje je nasloniti se na drvo i počešati se kako biste oslobodili energiju.