Otac primoravao maloljetnu kćerku da se uda za nekog u Njemačkoj. On bi zaradio 30.000 eura

VIJESTI

Budvanska policija lišila je slobode I. B. koji je, kako se sumnja primoravao maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatom osobom u Njemačkoj, od čega bi zaradio 30.000 eura. To je saopšteno iz Uprave policije.

“Naime, slobode je lišen I. B. koji je, kako se sumnja, krivično djelo trgovina ljudima počinio na štetu svoje maloljetne kćerke na način što je, zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, vrbovanjem i dovođenjem u zabludu da će joj se život promijeniti na bolje, primoravao svoju maloljetnu kćerku na sklapanje braka sa nepoznatim licem u Njemačkoj, a sve u cilju pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 30.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Takođe, sumnja se da je I. B. zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, duži niz godina primoravao svoju djecu da prosjače po ulicama Podgorice i Budve.

“Sav novac koji bi sakupili prosjačenjem su predavali svome ocu”, navodi se i saopštenju.

Protiv ovog lica i njegove supruge je u prethodnom periodu podnijeto 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanja mentalnog zdravlja i spokojstva svoje maloljetne djece jer ih nisu sprečavali u prosjačenju, prenosi “RTCG”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *