MAGAZIN

Ispovjest koja je šokirala cijelu Srbiju: Svekar krenuo dole da proveri da li je snaja “čista” a onda je mlada uzela stvar u svoje ruke! (FOTO)

  • 7 Aprila, 2023
  • 0

Na interentu se u posljednje vrijeme mogu pronaći razni sadržaji i ispovijesti vezane za svadbe i stare običaje koji se moraju ispoštovati, a jednu od njih vam donosimo

Ispovjest koja je šokirala cijelu Srbiju: Svekar krenuo dole da proveri da li je snaja “čista” a onda je mlada uzela stvar u svoje ruke! (FOTO)

Na interentu se u posljednje vrijeme mogu pronaći razni sadržaji i ispovijesti vezane za svadbe i stare običaje koji se moraju ispoštovati, a jednu od njih vam donosimo danas.

Riječ je o djevojci koja je svoju priču najprije ispričala u grupi za zaštitu žena od nasilja, a zatim je njena priča završila i na internetu. Rekla je kako je sa svojim dečkom bila u vezi oko osam mjeseci, nakon čega ju je odlučio zaručiti, ali i ubrzo oženiti. No, prije samog vjenčanja ona je željela upoznati njegovu porodicu, na što joj je on rekao da je to poteško u njegovoj porodici jer su pomalo staromodni, a onda je svojoj djevojci rekao za stari običaj u njihovoj porodici koji ju je naprosto šokirao.

On je rekao kako je pravilo kod njih da se braća i otac uvjere u nevinost mlade kada mlada dođe u njihovu kuću, odnosno da mlada prvo legne između njih kako bi oni utvrdili da li je nevina. Nije mogla vjerujovati šta joj je dečko rekao, mislila je prvo da je zeza, ali kada je shvatila da je on zaista ozbiljan, odmah je odlučila prekinuti zaruke.