GLOBUS

“NAPASTOV*O ME JE KAD SAM IMALA 15 GODINA, IZ USTA MU JE SMRDIO LUK I DUVAN”- Završila je u haremu ROBUJUĆI najmoćnijem čovjeku! (FOTO)

  • 7 Aprila, 2023
  • 0

U posljednje vrijeme, posebno preko društvenih mreža, sve češće dolazimo do nekih ispovijesti djevojaka i žena koje su nekaad bile dijelom nekih harema, a čija su iskustva i

“NAPASTOV*O ME JE KAD SAM IMALA 15 GODINA, IZ USTA MU JE SMRDIO LUK I DUVAN”- Završila je u haremu ROBUJUĆI najmoćnijem čovjeku! (FOTO)

U posljednje vrijeme, posebno preko društvenih mreža, sve češće dolazimo do nekih ispovijesti djevojaka i žena koje su nekaad bile dijelom nekih harema, a čija su iskustva i više nego loša i traumatična. Tako se jedna Beograđanka u jednom haremu u Dubaiju sa nekim nevjerojatnim stvarima, dok je druga žena iz Smederevske Palanke otkrila razloge zašto se nikada iz Dubaija ne bi vratila u Srbiju

Tako je jedna francuska novinarka objavila knjigu svjedočenja žena koje su bile priisiljene da postanu dijelom nekih harema, a ona je pisala o posebnom haremu kojeg je imalo libijski diktator Muamer El Gadafi. Ova knjiga u sebi ima nekla zaista mučna iskustva  žena koja su imala tu nesreću da Gadafiju zapadnu za oko, zbog svoje ljepote. Ta njihova ljepota je za njih bila ulaznica za pakao, te su tako mlade i lijepe, često bile ponižavane, otimane od svojih porodica, maltretirane, te napastovane od strane Gadafija . Kožan, novinarka francuskog lista Le Monde, sakupila je svjedočenja žena koje su bile primorane da budu dio Gadafijevog harema u knjizi pod nazivom ”Plen: U Gadafijevom haremu”.

Tako jedna ispovijest ide na ovaj način: “Bila sam jako uzbuđena jer je trebalo da vidim Moamera Gadafija uživo. Srce mi je divlje lupalo. Škola je baš mene odabrala da mu predam buket cvijeća. Sve se odvijalo brzo. Predala sam mu cvijeće, poljubila ruku i naklonila se, a Gadafi me pomilovao po glavi”, ispričala je francuskoj novinarki Soraja. On je nju natjerao da ga pogleda u oči i onda joj je rekao “Ja sam tvoj tata i brat, a ti ćeš biti i moja ljubavnica a ostati ćeš sa mnom zauvijek”. Soraja je rekla kako su pored nje u tom Gadafijevom haremu bile i druge djevojke koje su imale istu sudbinu kao i ona, a njihova uloga je bila da zadovolje diktatora. Kako bi mogao da izdrži sav taj tempo, Soraja kaže da je Gadafi uzimao vijagru, te je imao akcije u krevetu i po 4 puta dnevno.