MAGAZIN

Rade Šerdžebija glavu izgubio za ovom ženom- Priznao da je KRIVA za propast njegovog braka a sada konačno možemo da je vidimo! PRAVA ljepotica (FOTO)

  • 7 Aprila, 2023
  • 0

Prva žena našeg poznatog glumca, koji se proslavio i u Holivudu, Radeta Šerbedžije u njegov život ušla je kada je bio veoma mlad. U braku mu je podarila

Rade Šerdžebija glavu izgubio za ovom ženom- Priznao da je KRIVA za propast njegovog braka a sada konačno možemo da je vidimo! PRAVA ljepotica (FOTO)

Prva žena našeg poznatog glumca, koji se proslavio i u Holivudu, Radeta Šerbedžije u njegov život ušla je kada je bio veoma mlad. U braku mu je podarila i dvoje djece te je bila velika njegova ljubav, ali mu jednu stvar nije nikada oprostila. Kada je imao samo 23 godine Rade je slomio tada srca mnogim ženama u Jugoslaviji kada je stao na ludi kamen. Njegova prva žena je bila Ivanka Cerovac, njegova vršnjakinja, koju je od milošte uvijek zvao Balerinom.

Ivanka je 1969. završila Školu za ritmiku i ples, a Rade akademiju. Ludi od ljubavi pohrlili su da se vjenčanju, jer su tada jedno u drugome vidjeli srodnu dušu, i mada je to bila istinska ljubav, ipak, nisu dočekali starost jedno pored drugoga. Prvo im se 1971. rodio im se sin Danilo koji je danas režiser, a dvije godine kasnije rodila se i malena Lucija koja je danas poznata glumica. Međutim, kako je glumčeva slava rasla, bračna idila počela je da se urušava. I mada se njihov brak raspao 1987. godine, Rade nikada nije krio da je Ivanka bila njegova velika ljubav, a kao pravi džentlmen, on je u svojoj pjesmi, stihovima priznao da je on bio kriv za propast njihovog braka:

” Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti…” – napisao je Rade. Daje Ivanka bila velika Radetova ljubav svjedoči i činjenica da glumac nikako nije želio da je izgubi iz svoga života, te da je sve do njene iznenadne smrti 2010. godine sa njom njegovao divan prijateljski odnos. Svoju emotivnu sreću glumac je našao pored svoje sadašnje supruge,Lenke Udovački, sa kojom je dobio troje djece.