BORILA SE KAO LAVICA I TVRDILA DA JE ZBOG 1 STVARI DOBILA RAK: Umrla u mukama, a njene posljednje riječi lede krv u žilama

MAGAZIN

Naša pjevačica Dona Ares dugo se borila sa rakom i do poslednjeg daha nije gubila nadu u život.

Prije nekoliko godina napustila nas je pjevačica Dona Ares, koja se borila sa opakom bolešću. Ona je postala sinonim za hrabrost i pokazala kako izgleda borba za život.

Uprkos tome što nikada nije odustajala od života, čini se da je život odustao od nje. Napustila nas je 2. oktobra, 2017. godine kada je imala 41 godinu. Pjevačica je u 39. godini saznala da boluje od teškog oblika karcinoma, a onda je krenula njena borba.

Dva puta je uspjela da pobijedi bolest, ali bi se ona svaki put vraćala. Treći put bio je koban po nju. Inspirisana teškom borbom sa opakom bolešću, Dona je napisala knjigu “Soba za nikoga” koja je predstavljala njenu ispovijest.

Njena borba praćena je od samog početka, svi su mislili da će se izvući, da će preživjeti tu opaku bolest, ali nažalost to se nije desilo. U jednom gostovanju u jednoj emisiji, Dona je otkrila zbog čega misli da je dobila rak.

Znam da će me napasti svi, ali ja mislilm da je mene lično otrovalo mlijeko – rekla je pjevačica.

Do posljednjeg dana bila je vedrog duha i nasmijana, a na društvenim mrežama dijelila je svoja osjećanja.

– Još uvijek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osjećam i vidim, uostalom, kako polako blijedim – napisala je tada Dona, koja je ubrzo zatim preminula.

Pet dana prije smrti postavila je još jednu fotografiju na svoj Instagram. Postavila je sliku prije opake bolesti, na kojoj je izgledala najbolje i napisala – Voli vas vaša Dona Ares.

– Vjerujte mi da vremenom ne postaje lakše, samo teže, i jedino što me održava jesu hrabrost i snaga koju nam je ostavila. Ko god kaže da vrijeme liječi bol – laže. Živim tako što tugu čuvam isključivo za sebe. Preteško je i svaki novi dan je teži. Kada je shvatila da dolazi njen kraj i da ne može dalje, nama koji smo ostali iza nje očitala je lekciju i poručila: ‘Do posljednjeg trena morate biti jaki, boriti se svakog dana iz početka.’ Naravno, mi se trudimo da ispunimo njenu želju – rekla je Donina majka svojevremeno za “Avaz”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *