DEJAN DRAGOJEVIĆ PRIBLIŽIO ISLAM SRBIJI: Ove žene iz javnog života komšija su nosile hidžab

MAGAZIN

Pobjednik pete sezone rijalitija Zadruga Dejan Dragojević nedavno je priznao da je promijenio vjeru i da je prešao u islam.

Naime, Dejan je otputovao je u Meku za vrijeme Ramazana. On redovno na svom Instagram profilu dijeli sa pratiocima sve o islamu ali i običajima, kao i stilu oblačenja, što je u srbijanskog javnosti posebno zanimljivo.

Tri poznate dame sa tamošnje javne scene su jednom prilikom nosile hidžab, što zbog vjere, što zbog trenda, ali i poštovanja običaja zemalja u kojoj se nalaze.

Emina Jahović

Pjevačica Emina Jahović nikada nije krila vjersku i nacionalnu pripadnost i uvijek je s ponosom govorila da je iz Novog Pazara.

Ipak, nikada nije strogo poštovala običaje za nošenje hidžaba, nikaba ili burke. Međutim, jednom prilikom je sve iznenadila svojom objavnom na društevnim mrežama.

Naime, Emina je prošle godine posjetila Medinu, a kako su žene u ovom dijelu Saudijske Arabije pokrivene, pjevačica je očigledno željela da ispoštuje običaje te je stavila hidžab.

Ona se pohvalila fotografijom na svom Instagram profilu na kojoj se vidi da nosi hidžab.

Mina Vrbaški

Mina Vrbaški jednom prilikom iznenadila je sve na društevnim mrežama kada je objavila snimak na kojem nosi hidžab.

Mina se snimila uz Arapsku pjesmu našminkana, sa zelenim sočivima, u hidžabu i napisala “Arapska djevojka”.

@minavrbaski Arabian girl 🥰 #fyp #foryou #minavrbaski #arab #arabgirl #arabiannight #balkan #viral #goviral ♬ skechers slowed – ˚✧ lygea ⁺࿐˚・

Objava je naišla na gomilu pozitivnih reakcija. “Kako ti lijepo stoji”, “Mašala”, bili su samo neki od komentara ispod videa.

Ona je ovo vjerovatno uradila zbog trenda na Tik Toku.

Ljubinka Klarić

Glumica Ljubinka Klarić svoju sreću pronašla je pokraj ambasadora Srbije u Iraku, Uroša Balova, sa kojim, već par godina održava vezu na daljinu.

Nedavno se na društevnim mrežama pojavila i njihova prva fotografija.

Na fotografiji koja stoji i na profilu srbijanskog ambasadora, možemo vidjeti njih dvoje u Iraku, a Ljubinka je obukla hidžab, kako bi bila u skladu sa njihovim tradicionalnim načinom ženskog odjevanja, dok je ambasador imao na sebi sako, farmerke i poseban šal.

Maja Gojković

Tokom posjete Iranu krajem 2015. godine, tada predsjednica parlamenta Srbije Maja Gojković, nosila je hidžab.

Ovo, naravno, nikome u Iranu nije zasmetalo, ali je srbijanska javnost ostala u najmanju ruku zatečena, a njen izbor garderobe tada žestoko kritikovala.

Kasnije je Maja tokom druge posjete stavila samo maramu preko kose.

(Express/Espreso)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *