POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA POSTI I U BEOGRADU: Viki Miljković sprema iftare Nerminu Handžiću, a ovo najviše voli

MAGAZIN

Bez obzira gdje čovjek živio i u kojem se okruženju našao, uvijek treba da zna ko je, odakle je, da cijeni i voli svoj narod i vjeru, ali isto tako da poštuje druge vjere i nacije. Upravo takvom životnom politikom se vodi aktuelni pobjednik Zvezda Granda, Tešnjak Nermin Handžić.

Prema informacijama koje imamo, Nermin dolazi iz porodice u kojoj su se znali i poštovali muslimanski običaji, a sa druge strane se poštovale komšije, prijatelji i svi dragi ljudi drugih vjera i nacija. Što zbog poslovnih, što zbog privatnih obaveza Nermin se nakon pobjede nalazi u Beogradu, a boravi, gdje bi drugo već kod njegove mentorice Viki Miljković.

-Tačno, upravo tako. Viki i njena porodica za mene su već odavno postali dio moje familije, isto kao i ja njihove. Nismo više na relaciji mentor-takmičar, jer su me Viki i Taške prihvatili kao da sam njihov drugi sin. A, Andrej je kao moj brat. I ovo vrijema ramazana provodim u Beogradu, nedostaje mi u ovom ramazanskom vremenu, posta i iftara miris moje tešanjske čaršije, ali sada je tako kako je. Mada nisam u Tešnju ja ne prekidam tradiciju posta, pa tako ću da ispostim i ovaj mjesec. Viki i njena porodica zaista paze na mene i veoma se trude da imam svoj mir, da mi iftar bude na vrijeme i veoma dobro paze šta se nalazi na mom iftarskom meniju. Imali smo od početka ramazana par nastupa u Hrvatskoj, ali meni to ne predstavlja problem. Mlad sam, imam snage, naspavam se, a i iftari u Hrvatskoj su također poseban doživljaj. Sa mojom porodicom sam u svakodnevnom kontaktu, a i oni svi poste -rekao nam je Handžić.

U razgovor se potom uključila i Viki Miljković koja nam je rekla:

Roditelji su mu velika podrška, Nermin sa ocem

-Nerminu ne smije bilo šta da nedostaje. Obavlja sve svoje molitve na vrijeme, prije svega ja zajedno sa našom domaćicom pazim šta da kuhamo, spremamo za Nermina. On posebno voli supe, pite, pa mu u svemu tome udovoljavamo. I kada imamo nastupe u Hrvatskoj uvijek se poštuje vrijeme iftara. Taške i ja se također pridržavamo našeg posta, tako da nam ništa, ali zaista ništa nije teško. Nermin je kao naše drugo dijete, a o njegovom kućnom odgoju ne treba da mnogo govorim. Od samog početka se vidjelo da dolazi iz jedne fine, kulturne porodice. Taške polako radi na njegovoj drugoj pjesmi, a bit će to zaista nešto bombastično, jer Nermin je sve to zaslužio.

Prvi dan Bajrama 21, aprila, 2023. godine Nermin i Viki pjevat će u njemačkom gradu Mainz, zajedno sa njihovim popularnim kolegom Jašarom Ahmedovskim.

Bato Šišić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *