ŠOK PRIZNANJE LJUBE ALIČIĆA: Sinan i Džej su se ubili drogom, i ja sam bio na dopingu

MAGAZIN

Ljuba Aličić kaže da se na vrijeme izvukao iz kandži poroka i da većina njegovih kolega s estrade koristi svašta da bi noću izdržala naporne tezge i koncerte. On je ispričao da bi se radije kockao nego što bi vrijeme provodio opijajući se po kafanama, kao i da je važno da, ako neko voli da popije, u tome ima mjeru.

– Kad bih mogao da biram da prokockam stan na ruletu ili se opijam u kafani, izabrao bih ovo prvo! Nema goreg poroka od alkohola jer uz njega, u većini slučajeva, idu još neke druge stvari. Cijela estrada vam je primjer za to, čast izuzecima. Mnogi uzimaju svašta da bi izdržali da pjevaju celu noć na tezgama i nastupima, a to nije dobro. To je šok za organizam – priča na početku Ljuba.

– Ja sam isto bio dio toga, ali kad sam bio mlađi. Međutim, nikad se nisam uništavao. Znao sam za mjeru. Sjedio sam s kolegama koji prije tezge počnu da piju, nastave dok pjevaju i poslije toga produže u kafanu. To je hronični alkoholizam. Druže, ako ne možeš da izdržiš posao bez nekog stimulansa, onda ga promijeni. Zašto se porazboljevaše silni mladi ljudi, pa zato što ni o čemu ne vode računa. Griješio sam i ja, ali sam sebi rekao na vrijeme da to više neću da radim. Zato sad živim zdravo, imam određene zdravstvene probleme, ali oni nisu izazvani porocima – rekao je.

Pjevač se potom prisjetio situacije od prije dvije godine, kada je jedva pretekao jer je imao velike probleme kada se zarazio koronavirusom, pa je danima ležao u bolnici.

– Meni korona umalo nije došla glave. Prije dvije godine sam jedva pretekao, bio sam baš na granici i nisam znao da li ću da izađem na dvije noge iz bolnice. Korona mi je ostavila posljedice, ali sam se izvukao. Danas pjevam samo kad se meni pjeva i hoću mirnije da živim. Kao pravi penzioner! Odmaram se, boravim samo s onim ljudima koji mi prijaju i vjerujte mi da je to recept za mir. Biram koje tezge radim, za koje pare i gdje. To je privilegija kad dođete u moje godine. Mladi pjevači svuda jure, to je normalno, ali treba vam staž da biste dozvolili sebi taj luksuz da kažete: E sad ću ovog mjeseca samo jednom da pjevam. Valjda sam zaradio i zaslužio sve to, sad nekad se guraju ovi mlađi po estradi – priča Aličić kroz smijeh.

Folker kaže da je sujeta sveprisutna u profesiji kojom se bavi, ali da će svako za sebe radije da kaže da je nema.

– Najviše sujete uvijek je bilo u našem poslu i halapljivosti, nemojte da vas bilo ko od pjevača laže. Moje kolege misle samo na novac, retki su oni koji ovaj posao rade iz ljubavi i zadovoljstva. To je najviše ona starija garda, moje generacije pjevača. Nikad nisam ni kretao da pjevam da bih se obogatio, već zato što sam imao talenat. Imao sam bakšiše kojima sam mogao da kupim zgradu, a dešavalo se da ne uzmem ni dinar. Tu vrstu sujete ne smijete da imate ako se bavite ovim poslom.

Aličić je ranije pričao da je pokojne pjevačke legende Sinana Sakića i Džeja Ramadanovskog uništio porok kom su bježali pod teretom slave.

– Sinan i Džej su sami sebe uništili drogom, ko im je kriv što su voljeli poroke. Ja sam toga imao ispred sebe mnogo puta, pa nisam probao. Htio sam normalan život, a oni samo droga i droga! Njih više nema, a i kad su imali šanse da se izvuku i počnu normalno da žive, nisu ih iskoristili. Nastavljali su po starom. Pa ja ne bih mogao jednu pjesmu da otpjevam kad bih se tako zapustio! Šteta je kad čovjek neće samom sebi da pomogne. Droga je zlo, to ne treba nikome – izjavio je.

(Express/ Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *