UŽAS! MAŠINA ZA PRANJE AUTOMOBILA GA ZGNJEČILA: Mušterije nemoćno posmatrale jezivu scenu VRIŠTAO DOK MU NIJE STALO SRCE (FOTO)

GLOBUS

Atanasios Papageorgiou (73) nastradao je u jezivoj nesreći u automatskoj perionici automobila u ​australijskom gradu ​Springvelu.

Papageorgiou, aktivan član grčke zajednice u Australiji, rekao je supruzi Mariji da ide da natoči gorivo, a odluka da ujedno opere automobil završila se tragedijom. Nesreća se dogodila 9. decembra 2019, a Papageorgiou je umro tri dana kasnije.

Advokati koji predstavljaju međunarodnu naftnu kompaniju “Ševron” pojavili su se u utorak pred sudom u Melburnu nakon što je ta kompanija optužena za smrt.

Kompanija je optužena za nemar nakon što je muškarac izašao iz svog automobila da ponovo unese pristupni kod. Papageorgiou je bio zgnječen kada je pokušao da se vrati u svoje vozilo kad je ciklus pranja počeo, a vrata njegovog automobila su se zaglavila.

Stručnjak, koga je organizacija za bezbednost na radu angažovala da istraži smrtonosno pranje automobila, sugerisao je da su bolje oznake mogle da sačuvaju život Papageorgiju.

Doktor Piter Hart je rekao da vozači koji su ulazili u automatsku perionicu nisu imali pojma da li su ulazni kodovi koje su koristili za početak rada mašine ispravno uneti.

– Došao sam do stava da je signalizacija mogla da smanji rizik od ovakve vrste incidenata jer bi vozač bio obavešten da šifra nije prihvaćena i da automobil ne bi trebalo da ide u auto perionicu – rekao je stručnjak.

Hart je rekao i da su zelene strelice koje su navele vozače da uđu u auto perionicu dodale zabunu.

Atanasios Papageorgiou
FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

– Zelene trepćuće strelice koje pozivaju vozača da se odveze u auto-perionicu mogu biti potisnute osim ako se šifra ne prihvati. Mislim da je prisustvo tih zelenih trepćućih strelica prilično zbunjujuće za vozača jer je sasvim moguće da šifra ne bude prihvaćena, a ipak se čini da je vozač pozvan da se odveze u perionicu. Posledica toga je da bi vozač tada morao da izađe iz automobila ili da se odveze da ponovo unese kod – navodi stručnjak.

Hart je rekao da je problem mogao da se reši prilično lako.

– Mislim da biste takođe mogli imati znak koji kaže “šifra prihvaćena” ili “šifra nije prihvaćena” koja je uključena dok se šifra ne prihvati. Mislim da postoje razumni izgledi da vozač koji ne zna ništa o tome kako radi auto-perionica ne bi nastavio u prisustvu takvog znaka – rekao je Hart.

Dokumenti iz istrage otkrivaju da je Papageorgiou vrištao u agoniji dok su radnici perionice sa policijom i ekipom hitne pomoći očajnički pokušavali da ga oslobode, ali bezuspešno.

Sud je saslušao policiju i bolničare koji su brzo reagovali na hitan slučaj jer su stigli u roku od nekoliko minuta nakon što je Papageorgiou ostao zarobljen u auto-perionici.

U dokumentima se navodi da je nesrećni čovek “ostavljen da vrišti” i da “nije mogao da se pomeri”.

– Upozoreni od strane drugog kupca radnici u servisu su pokušali, ali nisu mogli da oslobode (čoveka) i pozvali su hitnu pomoć – navodi se u dokumentima.

Na sudu je rečeno da bolničari nisu mogli da ga oslobode i da je odmah konstatovano da mu je srce prestalo da kuca. Vatrogascima je trebalo 16 minuta da stignu i izvuku Papageorgioua iz mašine. Bolničari su tada uspeli da ga reanimiraju i odvezli su ga u bolnicu. Papageorgiou je međutim umro nekoliko dana kasnije od dugog perioda bez kiseonika u mozgu izazvanog gušenjem tokom nesreće.

U ponedeljak je svedok opisao šokantan trenutak kada je Papageorgiou pojurio u svoju smrt u auto-perionici.

Pjetrina Di Noto je bila sledeća na redu za pranje vozila kada je gledala kako se užasan incident odvija. Na sudu je rekla da je sudbina starijeg čoveka bila zapečaćena kada je pokušao da uđe na prednje sedište svog automobila nakon što je auto-perionica počela da radi.

TRI DANA RANIJE UŽIVAO NA VESELJU

Gospođa Papageorgiou rekla je nakon tragedije da je njen muž jednostavno otišao da napuni svoj auto benzinom i da se nikada nije vratio kući.

– Otišao je da napuni auto i nešto se desilo sa mašinom. Umro je od gušenja – rekla je tada prijateljima i porodici preko društvenih mreža.

Samo tri dana ranije Papageorgiou je uživao u tradicionalnom grčkom događaju u grčkoj zajednici.

Di Noto je rekla sudu da je videla Papageorgioua kako iskače iz automobila. Obraćajući se sudu prvog dana preliminarnog ročišta gospođa Di Noto je rekla da je Papageorgiou “grubo tražio” od nje da pomeri svoje vozilo kako bi mogao da unese šifru.

– Video je da se mašina pomera i krenuo je da beži – rekla je na sudu.

Di Noto je rekla da je videla vodu koja je počela da teče iz auto-perionice dok je Papageorgiou očajnički pokušavao da se vrati na prednje sedište svog vozila.

Dodala je da je Papageorgiou uspeo da otvori ulazna vrata dovoljno široko da uđe nogom unutra pre nego što ga je zgrabila mašina.

Rasprava će biti završena sledećeg meseca.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *