MAGAZIN

ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODOTI PRAVO IME MILETA KITIĆA: Da li je moguće da se OVAKO ZOVE?

  • 21 Maja, 2023
  • 0

Mile Kitić je pjevač narodne muzike koji se na estradnoj sceni nalazi već decenijama i iza sebe ima karijeru na kojoj mu mnogi mogu pozavidjeti. On je rođen

ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODOTI PRAVO IME MILETA KITIĆA: Da li je moguće da se OVAKO ZOVE?

Mile Kitić je pjevač narodne muzike koji se na estradnoj sceni nalazi već decenijama i iza sebe ima karijeru na kojoj mu mnogi mogu pozavidjeti. On je rođen u selu Donji Cerani koje se nalazi u okolini Dervente a njegovi roditelji koji pored njega imaju još jednu kćerku i dva sina su mu po rođenju dali ime Milojko.

Mile  je od malih nogu volio da pjeva a njegov talenat je zapazio i njegov učitelj kojeg je pjevač često pominjao kao osobu kojoj je zahvalan za svoju karijeru pjevača. On je nakon što je završio osnovnu školu u Sarajevu upisao srednju Saobraćajno tehničku školu a uz to je trenirao i fudbal a bavio se i skijanjem i tenisom.

Učestvovao je na festivalu Prvi glas Vogošća kada je imao samo 16 godina i pobjedio je sa pjesmom U svijetu sam život ostavio i taj nastup se smatra početkom njegove karijere. On je otpjevao veliki broj hitova a posebno je bio popularan u vrijeme kada je sarađivao sa Južnim vetrom zajedno sa Sinanom Sakićem, Draganom Mirković, Šemsom Suljaković i Kemalom Malovčićem.

Kada je u pitanju njegov privatni život on je dugi niz godina u braku sa pjevačicom Martom Savić koja e enakon rođenja njihove kćerke Elene povukla sa estrade i posvetila se porodici. Prije nje Mile je bio u braku sa Bosiljkom koja mu je podarila kćerku Sanju koja je danas udata i živi u Njemačkoj ima dvije kćerke. Interesantno je da je Mile Martu upoznao na turneiji u Njemačkoj i bili su u vezi devet godina prije nego su odlučili da stanu pred matičara. Mediji često pišu o tome kako je Mile svojoj supruzi nevjeran i da voli mlađe djevojke ali on je to negirao i tvrdi da je jedina žena koju voli upravo Marta.