Spremite se za OBRT kakvom se niko NIJE NADAO

VIJESTI

Meteorolog Marko Čubrilo najavio da će se danas premeštati slab, hladni fronta i da treba očekivati češću pojavu grmljavinskih pljuskova, kao i da će do kraja sedmice biti malo svežije uz povremene pljuskove, posebno nad istočnim i središnjim delovima regiona.

Od danas se očekuju česti pljuskovi i nestabilnije vreme

Već početkom sledeće nedelje biće malo toplije uz ređe pljuskove, a posle 30. maja ponovo će biti malo svežije uz češće pljuskove.

Danas pljuskovi i grad

– U sredu će tokom dana biti promenljivo oblačno i nestabilno uz moguće grmljavinske pljuskove, a lokalno može biti i izraženijih nestabilnosti uz pojavu tuče/grada i obilnu kišu za kratko vreme. Oblaci će zahvatati vrlo male prostore tako da će svakako biti oblasti koje će nestabilnosti potpuno zaobići, a isto tako će biti oblasti koje će dobiti vrlo visoke padavinske totale. Visinsko strujanje će takođe biti vrlo slabo, što znači da kada se iznad neke oblasti pokrene nestabilnost ona može biti gotovo stacionirana – kaže Čubrilo.

Vetar sa nestabilnostima biće u okretanju na severozapadni smer i ponegde na kratko može biti jak. Dnevna maksimalna temperature biće i do oko +27 stepeni Celzijusa na jugoistoku Srbije.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

Kakvo je vreme u četvrtak i petak

U četvrtak i petak, na zapadu i severozapadu, uglavnom će biti suvo uz promenljivu oblačnost dok će nad središnjim, jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima regiona biti vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove, koji lokalno mogu biti vrlo obilni i praćeni tučom/gradom.

Uz pljuskove je moguć i grad

Očekuje se da vetar bude slab do umeren, severozapadni, a u zoni pljuskova lokalno jak. Maksimalna temperature će biti od +14 do +25 stepeni Celzijusa.

Za vikend do 23 stepena

Prema proračunima Marka Čubrila, predstojeći vikend će biti imalo svežiji, dok će povremenih pljuskova još biti nad većim delom Srbije, severne Crne Gore, istočne i središnje Bosne i Hercegovine i možda nad istokom Hrvatske.

Vetar će osim u zoni pljuskova uglavnom biti slab do umeren. Dnevna maksimalna temperature će biti od +14 do +23 stepena Celzijusa, što je malo ispod proseka.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Početak juna uz novo osveženje i pljuskove

Početkom sledeće nedelje biće malo toplije i stabilnije uz ređe pljuskove i maksimume od +18 do +27 stepeni Celzijusa, ali se oko 30. maja očekuje novo, manje, osveženje uz lokalne pljuskove.

– Za sada deluje da će prvih nedelju dana juna doneti nestabilno vreme uz česte grmljavinske pljuskove, lokalno i vremenske nepogode, dok će se temperatura kretati oko prosečnih vrednosti – kaže meteorolog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *