Sin ratnog zločinca: “Ratku Mladiću otkazuje srce, tražit ćemo da ga pregledaju srpski ljekari”

VIJESTI

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je sve lošije, izjavio je njegov sin Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, Mladiću je “snaga srca došla bukvalno na donju granicu, zbog čega će u toku sljedeće sedmice biti predat zahtjev Hagu da ga pregledaju srpski ljekari”.

Sada mu je bukvalno snaga srca došla na neku donju granicu. Mi sada spremamo ponovo tim kardiologa i pulmologa. Tražićemo od tribunala da odu tamo da ga pregledaju, da popričaju i iskonsultuju se sa tamošnjim ljekarima – rekao je Darko Mladić za TV Pink.

Mladićev sin je komentarisao i nedavni slučaj dvije studentice u Sarajevu koje su veličale njegovog oca – ratnog zločinca. Kazao je da bi se u BiH ljudi prije dogovorili i razumjeli da je međunarodna zajednica otišla iz BiH i ostavila ih u miru i da je samo obezbijedila sigurnost.

– Ovako imate situaciju u kojoj zbog strane podrške jedna strana misli da može da realizuje svoje ratne ciljeve, koji su nažalost takvi kakvi su bili i u Drugom svjetskom ratu. Vidi se da bi određeni dio njihove političke elite najradije da i dalje protjera Srbe iz BiH, da im ne priznaje prava – rekao je Darko Mladić.

On je rekao da izjava Nasera Orića, u kojoj priziva rat “da je na Drini sve počelo i da će se završiti”, “govori sama za sebe i da se takvi pojedinci ne pojavljuju slučajno u medijima i daju ratnohuškačke izjave u ovakvom vremenu”, umjesto da se gleda kako raditi zajedno i sačuvati mir.

– Sve ono za šta nas napadaju, oni su imali te ciljeve da protjeraju Srbe preko Drine, da nas nema više tamo. I ovo vrijeme poslije rata je pokazalo da tamo gdje nema srpske države, nema više Srba – rekao je Darko Mladić.

Ustvrdio je i da “u FBiH u Sarajevu sada više ima Arapa nego Srba”.

– A opet imaju dovoljno drskosti da nas prozivaju za tako nešto. Očigledno to su njihovi ciljevi i te provokacije u medijima dolaze sa nekom svrhom. Ali, ja mislim da je to kontraproduktivno. Treba da gledamo kako da se jača mir, a ne daju ratoborne izjave. I mi bismo mogli da se tako ponašamo, ali gdje bi nas to odvelo – kazao je Darko Mladić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *