MAGAZIN

“Zlo mi je, više nikada NEĆU ući u Lidl!” Da li ste vi primjetili da ovo rade na kasama! Ovako nas sve VARAJU! (FOTO)

  • 3 Augusta, 2023
  • 0

Jedan od najpoznatijih trgovinskih lanaca u cijeloj Evropi je lanac Lidl. Tako kako je to jako veliki lanac tako su oni krenuli i da se šire i na

“Zlo mi je, više nikada NEĆU ući u Lidl!” Da li ste vi primjetili da ovo rade na kasama! Ovako nas sve VARAJU! (FOTO)

Jedan od najpoznatijih trgovinskih lanaca u cijeloj Evropi je lanac Lidl. Tako kako je to jako veliki lanac tako su oni krenuli i da se šire i na našim prostorima to jeste na prostorima Balkana. Međutim prije par dana procurila je jedna informacija u javnost koju je podijelila jedna radnica koja je prije par mjeseci dala otkaz jer nije mogla da vjeruje kakvi su uslovi rada.

Naime, ona se prijavila za posao u Lidl gdje je htjela da radi kao kasirka. Međutim poslije samo 2 mjeseca rada ona je dala otkaz jer je bila zgrožena onime što oni rade. Radi se o tome da se iznad svake kase nalazi kamera te ukoliko kasirke rade ispod prosječnog vremena odma im se odbija od plate te samim time jako je naporno da se ispuno to njihovo prosječno vrijeme.

Mnogi kada su ovo čuli ostali su zgroženi jer nisu mogli da vjeruju da se baš ovako iskorištavaju njihovi radnici. Iako su mnogi smatrali kako je Lidl jedna ugledna firma na kraju se ipak ispostavilo da to nije istina.