MUŠKARCI IZGUBE ŽELJU ZA SE*SOM KADA VIDE OVO NA ŽENI: Gadi Im Se Više Nego Išta

MAGAZIN

Opšte je poznata fraza da se “žene ulepšavaju jedna za drugu”, jer muškarci na mnoge detalje i ne primete ma koliko se mi potrudile. Žena primeti sve, i kod muškarca a pogotovu kod pripadnica lepšeg pola.

Međutim, postoji ta jedna stvar koju muškarac ne može da ne primeti i na koju uvek reaguje a koja ga veoma odbija, pogotovu kad su s*ksualne aktivnosti u pitanju.

Ženske suze mogu imati negativan uticaj na s*ksualnu želju muškaraca, pokazala je jedna studija. Naime, naučnici su otkrili da kada žena plače – šalje “hemijski signal” koji smanjuje uzbuđenje kod muškaraca, a proces istraživanja da li su ovi efekti identični za oba pola, još uvek traje…

U okviru jedne od mnogobrojnih studija, naučnici su prikupljali suze od dobrovoljnih učesnica koje su plakale dok su gledale tužne filmove.

Jednom delu muškaraca je dat rastvor soli i vode a drugoj grupi su date prikupljene suze žena, paralelno im pokazivajući fotografije žena koje su plakale, odnosno njihovih lica.

Istraživači su tada konstatovali da muškari koji su mirisali suze ocenjivali su lica žena koje plaču manje privlačnim od onih koje su prikazivane dok su mirisali rastvor soli i vode.

U čemu je stvar?

Nivo testosterona u muškoj pljuvački je opao u proseku za oko 13 posto nakon što su nanjušili suze, a dok su mirisali rastvor soli ostao je isti.

Uz smanjenje nivoa testosterona, njihovo fiziološko stanje mereno temperaturom kože, disanjem i otkucajima srca se takođe promenilo. Aktivnost mozga merena magnetnom rezonancom se smanjila kada su bili u kontaktu sa ženskim suzama, s*ksualne želje skoro da nije bilo.

Celo ovo istraživanje otvara mnoga druga pitanja, recimo, zašto i kako muškarac može da nanjuši ženske suze i da li zaista može da razlikuje običan rastvor soli od ženskih suza?

Iako mnoge žene znaju da “proteraju svoje” upravo uz pomoć suza, muškarci to očigledno umeju da “namirišu” ali već hiljadama godina ostaju nemi na njih. Jedino što nam je sad jasno jeste da iako “progutaju” naše suze, izlažemo se opasnosti da ukoliko ih zloupotrebljavamo prestanemo da budemo atraktivni našem partneru.

A kada nestaje želja za seksom kod žena?

1. Želja za seksom polako nestaje Kod seksualnog nagona vredi pravilo ‘koristi ga ili ga izgubi’.

– Ljudi koji se suzdržavaju od seksa s vremenom počinju da se osećaju tromo, a želja za seksom polako nestaje. Neki od mojih klijenata to stanje opisuju starom poslovicom ‘Daleko od pogleda, daleko od srca’ – objašnjava dr. Sari Cooper, seksualna terapeutkinja.

2. Vaginalni zidovi se opuštaju Ovaj problem se uglavnom odnosi na žene koje ulaze u menopauzu.

– Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose, vaginalni zidovi se opuštaju, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno – napominje dr. Cooper.

3. Smanjena je lubrikacija Još jedna nuspojava, koja se prvenstveno odnosi na starije žene, je problem lubrikacije vagine nakon apstinencije. Uz lubrikaciju pojavljuje se i problem stanjivanja zidova vagine, što je posledica nedostatka estrogena.

– Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće puno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vreme apstinencije. Kod žena od, na primer 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se – izjavila je dr. Lauren Streicher.

4. Ciklusi su bolniji U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi. Suprotno popularnom mišljenju, seksualni odnos za vreme cikusa može ublažiti menstrualne grčeve.

– Materica je mišić, a mnoge žene za vreme orgazma zapravo doživljavaju kontrakcije materice što uzrokuje brže izbacivanje krvi. Grčevi se smanjuju, a menstrualna krv lakše izlazi iz tela. Takođe, može doći do povećanja endorfina što isto pomaže kod menstrualnih grčeva – objašnjava dr. Robert Schneider.

5. Manji je rizik od polnih bolesti Ne samo da će smanjiti rizik od dobivanja neke polne bolesti, već i od infekcija urinarnog trakta.

– Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta – objasnila je dr. Streicher.

Većina urinarnih infekcija se pojavljuje unutar 24 sata nakon polnog odnosa, a ”Američki magazin porodičnih lekara” je otkrio kako je ‘učestalost seksualnih odnosa najbolji pokazatelj koje osobe će imati učestale upale urinarnog trakta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *