OVO JE POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA! NASTALA JE PRE UBISTVA: Jedna stvar na njoj je jeziva (FOTO)

MAGAZIN

Željko Ražnatović Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinental” u Beogradu. Sedeo je u separeu koji se nalazio nedaleko od recepcije. Tu je nastala i poslednja njegova fotografija. 

Na njoj se vidi da je Arkan uoči ubistva sedeo u separeu sa Draganom Garićem, Milenkom Mandićem i Ljubomirom Mihajlovićem. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Oko 17 časova ispred hotela su stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, od ranije poznati policiji. Iz drugog automobila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Dragan Nikolić Gagi, Milan Đuričić Miki i Dobroslav Gavrić ušli su u hotel dok je Zoran Nikolić Pegla ostao na parkingu. Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Prišli su im Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki.

Pružili su ruku Arkanu, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka halama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, svega par metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99”. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Gavrića je na izlazu ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.


 

Oko 17 časova ispred hotela su stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, od ranije poznati policiji. Iz drugog automobila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Dragan Nikolić Gagi, Milan Đuričić Miki i Dobroslav Gavrić ušli su u hotel dok je Zoran Nikolić Pegla ostao na parkingu. Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Prišli su im Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki.

Pružili su ruku Arkanu, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka halama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, svega par metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99”. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Gavrića je na izlazu ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Gavrić i “Pegla” beže kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Ipak, ni 23 godine kasnije ne zna se ko je pravi nalogodavac atentata. Inače, sa poslednje fotografije koja je nastala u separeu, trojica su mrtva. Dragan Garić, Milenko Mandić i Željko Ražnatović su ubijeni. Preživeo je Ljubomir Mihajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *