APOKALIPTIČNI PRIZORI U BEOGRADU: Vetar oduvao krov zgrade, LJUDI STOJE NA AUTOMOBILIMA, podzemni prolazi potopljeni (VIDEO)

VIJESTI

Beograd je oko 14 časova pogodilo snažno olujno nevreme praćeno jakim pljuskovima, kratkotrajnim gradom i jakim udarima vetra.

Potoci vode velikom brzinom su se formirali na centralnim gradskim ulicama. Nevreme sa gradom bilo je praćeno snažnim vetrom i pljuskom, kao i znatnim padom temperature.

1 / 8 FOTO: PETAR ALEKSIĆ

Novi snimci nevremena koji se iz minuta u minut pojavljuju na društvenim mrežama prikazuju u kakvom je stanju prestonica bila tokom olujnog nevremena.

Tako jedan snimak sa Dorćola prikazuje gomilu automobila koji se nalaze ispod jednog nadvožnjaka, dok vozači čekaju da oluja stane, kako bi nastavili svojim putem. Pretpostavka je da se vozači plaše grada, te strahuju da im automobili ne pretrpe štetu usled padavina.

Kako saznaje Kurir, drvo je palo kod Slavije, centar Zemuna ostao je bez struje, a u Terazijskom tunelu takođe je potop.

Trenutna temperatura u većini mesta u Srbiji, kako se navodi na sajtu RHMZ, je između 26 do 32 stepena.

RHMZ je prethodno upozorio Beograđane napisavši na svom sajtu da će “u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost, koja na području Kolubarskog okruga uslovljava obilne pljuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vetar, premeštati ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca).

Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *