OVE TRI STVARI PRIZIVAJU NESREĆU AKO IH DRŽITE U KUPATILU: Ne držite ih ni minut, ODMAH BACITE NAPOLJE

MAGAZIN

Prema drevnoj feng šui filozofiji, postoje određene stvari koje stvaraju i šire negativnu energiju. Ova filozofija posebnu pažnju posvećuje uređenju kupatila, jer ovaj deo doma najčešće ometa slobodan protok pozitivne “či energije”.

Evo koje tri stvari bi trebalo da izbegavate u kupatilu jer loše utiče na sveobuhvatnu atmosferu i raspoloženje u domu, a posebno na tok finansija u prostoru.

Curenje vode u lavabou, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića simbolizije “curenje” novca iz doma, a ovo je najčešća greška koja se javlja. Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbegnete bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

Česma, Slavina, Voda
foto: Profimedia

Prazne i slomljene stvari

Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, vidljivi prljavi peškiri, polomljena ogledala… Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila.

Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli da iskoristite za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui. Preporučuje se da u kupatilu gajite bambus, paprat, eukuliptus, čuvarkuću…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *