GLOBUS

Matija je šetao ulicom sa verenicom kada je video devojčicu (4) na balkonu: Zbog onoga što je uradio divi mu se cijena nacija

  • 28 Augusta, 2023
  • 0

Muškarac Matija Aguzi (37) jutros je uhvatio devojčicu (4) koja je pala sa petog sprata zgrade u Torinu, nakon što je video da visi za balkona. Kako javljaju

Matija je šetao ulicom sa verenicom kada je video devojčicu (4) na balkonu: Zbog onoga što je uradio divi mu se cijena nacija

Muškarac Matija Aguzi (37) jutros je uhvatio devojčicu (4) koja je pala sa petog sprata zgrade u Torinu, nakon što je video da visi za balkona.

Kako javljaju mediji, komšija iz zgrade preko puta video je devojčicu oko 10.50 časova kako se penje preko ograde balkona i staje sa druge, nebezbedne strane. Nakon prizora, komšija je počeo da viče prolaznicama da zovu pomoć, prilikom čega je naišao heroj Matija Aguzi, koji je u tom trenutku išao do prodavnice sa svojom verenicom.

 

“Držala se samo rukama, noge su joj bile u vazduhu”

– Devojčica je nastavila da se sve više naginje i hoda po ivice, pre nego što uhvatila samo rukama za ivicu, dok su joj noge bile u vazduhu – objasnio je Aguzi scenu koju je video kada je pogledao gore.

– Počeo sam da vičem na nju da ostane mirna i da se vrati, ali nije čula – rekao je Aguzi.

Devojčica je u tom trenutku pala sa terase, prilikom čega je Aguzi brzo reagovao.

– Kada sam je video kako pada, stao sam ispod terase, zatvorio oči i ponadao se da sve prođe najbolje. Uspeo sam da je uhvatim u padu nakon čega smo oboje smo pali na zemlju – objašnjava 37-godišnjak.

Matija je uspeo da se povrati od šoka nakon što je uhvatio devojčicu, ali ona u prvom trenutku nije davala znake života. Prošlo je nekoliko sekundi pre nego što je počela da plače, uplašena od incidenta.

 

– Počeli smo da vičemo ‘Živa je, živa je!’ nakon čega smo pozvali hitnu pomoć i policiju. Njeni roditelji, svesni šta se desilo, strčali su dole ubrzo posle toga – izjavio je Aguzi za medije.

Dete je prevezeno u dečju bolnicu Regina Margerita, gde je primljeno na odeljenje dečje hirurgije. Ona nema očigledne povrede, ali će iz predostrožnosti ostati u bolnici do ponedeljka, na posmatranju.

Njen spasilac je primljen u obližnju bolnicu sa kontuzijom grudnog koša, ali kaže da se oseća dobro.

– Bio je jak udarac sa tolike visine, sa petog sprata. Odjednom sam se našao na zemlji i u početku nisam mogao da dišem – rekao je heroj.

“Čin hrabrosti i altruizma”

Gradonačelnik prestonice Pijemonta Stefano Lo Ruso pozvao je 37-godišnjaka da mu čestita.

– Predložiću Gradskom veću da mu dodeli Građanske zasluge, ovo je neverovatan čin hrabrosti i altruizma – izjavio je Lo Ruso.

“Sva sreća brzo je odreagovao”

Incidentu koji je sva sreća sprečen prisustvovala je i Matijina verenica koja je rekla da je pokušala da pronađe vlasnike stana pre nego što je devojčica pala, ali da se sve odigralo prebrzo.

– Čuli smo vriske ‘Ostani mirna, ostani mirna!’ i kada smo pogledali gore imali smo šta da vidimo. Pokušala sam da zvonim svima na interfon da izađu i spreče tragediju, kada je ona već pala. Matija je uspeo da je uhvati, ali je prošlo nekoliko trenutaka dok nije počela da plače. Matija je srećom brzo odreagovao – rekla je Matijina verenica, Glorija Pikolo.

(Ansa)