GLOBUS

Nepojmljiva Tragedija: Djevojčica Koju Je Ranio Komšija Viktor, Izgubila Najtežu Bitku – Imala Je Samo 10 Godina

  • 1 Septembra, 2023
  • 0

Desetogodišnja devojčica iz Springfilda koju je ubio komšija koji je provalio u stan njene porodice dala je život da zaštiti svoju porodicu, navodi se u njenoj čitulji. Obrijena

Nepojmljiva Tragedija: Djevojčica Koju Je Ranio Komšija Viktor, Izgubila Najtežu Bitku – Imala Je Samo 10 Godina

Desetogodišnja devojčica iz Springfilda koju je ubio komšija koji je provalio u stan njene porodice dala je život da zaštiti svoju porodicu, navodi se u njenoj čitulji.

Obrijena Lin Sera (10) umrla je u četvrtak u Bostonskoj dečjoj bolnici od komplikacija od prostrelne rane. Rođena u Springfildu, Lin je bila najsrećnija devojčica koja je volela princeze, ples, prirodu i, naravno, svoju porodicu, navodi se u njenoj čitulji.

 

Pucnjava u kući

– Njeno srećno mesto bila je kuća na jezeru njenog pradede, kao i godišnja porodična putovanja u Mejn. Pohađala je gimnastiku, bila članica lokalnog tima – navodi se.

Policija je reagovala na prijavu u kući u Berkšir aveniji oko 15.30 časova. u ponedeljak, 14. avgusta, nakon dobijanja izveštaja o pucnjavi.

U pucnjavi je ubijena i njena baka Kim Ferbanks (52), dok je 12-godišnja sestra zadobila ranu iz vatrenog oružja. Njen petogodišnji brat je bio u kući, ali nije fizički povređen. Ubijen je i porodični pas Goti.

Napadač se ubio

Sve troje dece odvedeno je u bolnicu u Springfildu pre nego što je Lin prebačena u bolnicu u Bostonu, gde je kasnije umrla, saopštile su vlasti. Policija je pronašla osumnjičenog, identifikovanog kao 34-godišnji Viktor Nievesa, koji se ubio.

Nieves, koji je živeo u stanu na spratu, nasilno je ušao na ulazna vrata svog komšije i počeo da puca na porodicu pre nego što je upucao sebe, saopštile su vlasti.

Mogući motiv nije saopšten, a istraga je u toku.