GLOBUS

PREMINUO ZBOG TIKTOK IZAZOVA Mladić (15) udahnuo previše dezodoransa u spreju (VIDEO)

  • 10 Septembra, 2023
  • 0

Mladić (15) umro je od posledica TikTok izazova, prilikom čega je udahnuo previše dezodoransa u spreju. Otkako je platforma TikTok stekla svetsku slavu, sve je više izazova koji

PREMINUO ZBOG TIKTOK IZAZOVA Mladić (15) udahnuo previše dezodoransa u spreju (VIDEO)

Mladić (15) umro je od posledica TikTok izazova, prilikom čega je udahnuo previše dezodoransa u spreju.

Otkako je platforma TikTok stekla svetsku slavu, sve je više izazova koji su svojstveni aplikaciji, ali ne preporučuje se praćenje svakog. Naime, među tim izazovima su i oni koji dovode mlade ljude u opasnost, što se pretpostavlja da se desilo i mladiću iz nemačkog grada Koesfeld.

“Prskajte dezodorans na kožu dok zaista ne zaboli”

Ovo je samo varijanta „dezodorans izazova“ koji već dugo kruži TikTokom – iako hemikalije iz dezodoransa mogu izazvati ozbiljne opekotine na koži.

U drugoj varijanti testa hrabrosti udišete dezodorans dok ne padnete u nesvest.

 

Nemački tinejdžer (15) verovatno je preminuo upravo od ovog izazova. Pored njegovog tela policija je pronašla brojne prazne bočice dezodoransa.

– Moj sin je preminuo zbog toga. Važno mi je da nijedan drugi roditelji zbog toga ne moraju da sahranjuju svoje dete – napisala je majka stradalog mladića na društvenim mrežama.

Petnaestogodišnjak je trenutno na obdukciji, a prema policiji, rezultati se još čekaju. Ipak, policija pretpostavlja da je udisanje gasa butana sadržanog u dezodoransu dovelo do smrti tinejdžera — pored nesvesti, druge moguće posledice su respiratorna paraliza i srčana insuficijencija.

Drugi slučaj u roku od godinu dana

U januaru ove godine, 17-godišnja Leoni iz Šarbojca u Šlezvig-Holštajnu umrla je od posledica „dezodoransa“. Pokušala je trend nekoliko puta pre nesreće, ali ga nikada nije snimila. Njen poslednji pokušaj završio se smrću.

 

Policija Koesfelda sada takođe izričito upozorava da ne učestvujete u izazovu, dok se roditelji upozoravaju da razgovaraju sa svojom decom o tome koliko bi to moglo biti opasno

– Ohrabrujte decu i mlade da ne dovode sebe ili druge u opasnost – saopštila je policija.

Pre mesec dana jeli najljući čips

Bolničari su morali da budu raspoređeni zbog „Hot Chip Challenge-a“ (Izazov ljutog čipsa).

Pre samo nekoliko nedelja, u srednjoj školi u Nemačkoj, izvedena je spasilačka akcija zbog još jednog izazova, ali sa manje dramatičnim posledicama.

U okviru „Najtoplijeg izazova čipsa“, brojni učenici petog razreda pojeli su izuzetno začinjen čips da nisu dobro podneli . Pozvano je ukupno sedam kola Hitne pomoći, deci je dato mleko i isprane su im oči. Ali niko nije teže povređen.

(Hojte.at)