GLOBUS

Hamasovci ubili mladi izraelski par: U kući nađeni skriveni desetomjesečni blizanci

  • 10 Oktobra, 2023
  • 0

Itai i Hadar Berdichevsky, mladi izraelski par, uspjeli su sakriti svoje desetomjesečne blizance kad su Hamasovi militanti provalili u njihov dom u kibucu nedaleko od Gaze. Itai i

Hamasovci ubili mladi izraelski par: U kući nađeni skriveni desetomjesečni blizanci

Itai i Hadar Berdichevsky, mladi izraelski par, uspjeli su sakriti svoje desetomjesečne blizance kad su Hamasovi militanti provalili u njihov dom u kibucu nedaleko od Gaze. Itai i Hadar su se suprotstavili napadačima, ali su ubijeni.

Oboje su imali 30 godina, pišu izraelski mediji.

Njihovi blizanci su sljedećih 14 sati proveli sami, prije nego što su ih pronašli u skloništu unutar kuće. Pripadnici sigurnosnih snaga su spasili blizance i poslali ih njihovoj baki. Podsjetimo, Hamas je u subotu ujutro pokrenuo iznenadni napad na Izrael, što je pokrenulo višednevne sukobe između militanata i izraelske vojske.

Broj ubijenih Izraelaca je porastao na preko 900, a broj ranjenih se popeo na preko 2400. Hamasovi borci tokom upada na izraelski teritorij nisu birali mete pa je stoga stradao velik broj civila. Dio civila je otet i odveden u Gazu. Postojeće informacije govore kako se trenutno u Gazi nalazi od 100 do 150 otetih Izraelaca.