LEGLA U KREVET S RAVNIM STOMAKOM, A PROBUDILA SE S IZBOČINOM

MAGAZIN

Ema je u krevet otišla sa ravnim stomakom. Probudila se sa ogromnom izbočinom, a iznenađenje života tek je usledilo.

Emaluis Legat (18) iz Glazgova je tinejdžerka čiji je slučaj ovih dana ostavio ljude bez teksta. Ona tvrdi da je već dugo na kontraceptivnim pilulama, i da je sve ono što joj se desilo čudo.

0346950016, trudnoća, tinejdžerka, test za trudnoću
FOTO: PROFIMEDIA

O čemu se radi? Ema već ima jedno dete i kako nije planirala drugu trudnoću, kaže da je strogo vodila računa o kontracepciji. A onda, jedno jutro, probudila se sa užasno naduvenim stomakom. Baka ju je odvezla u bolnicu, ali ispostavilo se da je Emin porođaj već krenuo i da nije mogla ni da sačeka do bolnice već se porodila na jednom parkingu, svega 45 minuta nakon što je otkrila izbočinu na stomaku.

Rodila je devojčicu Kjaru koja sada ima osam meseci, a Ema tvrdi da nije imala baš nikakav simptom trudnoće. Ne samo to, stomak joj je bio potpuno ravan a lekari kažu da imaju i objašnjenje za to – beba je bila smeštena blizu donjeg dela leđa.

– Nisam pojma imala da sam trudna jer stvarno nisam imala nikakav simptom niti sam očekivala trudnoću budući da sam bila na pilulama. Beba uopšte nije šutirala i nisam je nijednom osetila ni na koji način – tvrdi Ema, dodajući da je jedino sumnjivo bilo to što, kada je tek počela da uzima pilule, prokrvarila je, a onda joj je menstruacija prestala.

Porođaj
FOTO: PROFIMEDIA

– Mislila sam da su to nuspojave pilule i nisam o tome puno razmišljala. Ugojila sam se malo u toku trudnoće, ali to se sve rasporedilo ravnomerno svuda po telu osim u stomaku – kaže Ema. Tako joj je porođaj došao iz vedra neba.

Mala Kjara dočekana je sa oduševljenjem, ali Ema kaže da je sada preduzela mnogo ozbiljnije korake po pitanju kontracepcije.

Sada sam i na kontracepcijskoj spirali, a povremeno radim i testove, tek da budem sigurna da nisam trudna – kaže ova tinejdžerka.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *