Jelenu (19) je silovao i živu zapalio: Jeziv zločin kakav svijet ne pamti (Video)

VIJESTI

Jelena Đorđević iz Jagodine imala je samo 19. godina kad je doživela horor koji je zaprepastio ceo region. Nesrećna devojka je 2. jula 1996. silovana, brutalno pretučena i živa zapaljena.

“3. jula 1996. godine oko 3 časa i 40 minuta saobraćajna patrola policije iz Jagodine primetila je jednu priliku koja hoda zaustavnom trakom na auto-putu i skoro da nije ličila na ljudsko biće. Zaustavili su da vide o čemu se radi. Policajac je bio zgrožen onim što je video. Ispred njega je stajala visoka ženska osoba koja je bila potpuno naga i njena koža je bila potpuno spaljena od skorog požara. Devojka je jedva uspela da kaže da je upravo silovana i potom zapaljena”, ispričao je detektiv Braca Zdravković na svom Jutjub kanalu Agamemnon.

Nesrećna devojka je odmah odvezena u bolnicu. Imala je preko 80 odsto stradale kože. Lekari su se čudili da je još uvek živa. Nakon što su je lekari zbrinuli, policija je obavila razgovor sa njom. I oni su se čudili da je sa takvim povredama u svesnom stanju.

jelena đorđević
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN, ILUSTRACIJA

“Jelena je 2. jula 1996. godine krenula iz Jagodine u 21 čas i 30 minuta do svoje prijateljice koja je živela u Ćupriji. Stopirala je kako bi stigla do nje. U jednom momentu naišao je automobil marke “zastava 101” žute boje. Prema Jeleninim rečima, delovao je skroz normalno i imao je oko 40 godina.

Čim je sela tražio joj je da stavi pojas jer se navodno naplaćao kazni. Nakon oko 10 minuta vožnje rekao joj je da mora da svrati do prijatelja. Onog trenutka kad je došao u sam centar Mijatovca, vozač je dao po gasu i skrenuo na seoski put. Tad se Jelena po prvi put uspaničila i pitala ga je gde mu živi prijatelj. Umesto odgovora vozač je uhvatio pojas kojim je bila vezana, stegao je isti i rekao joj je da stižu za oko dva, tri minuta. Ubrzo su se našli na putu pored kog su bile njiva sa kukuruzom. Vozač je ušao kolima u jednu od njiva.

Prebacio je Jelenu na zadnje sedište automobila i uperio joj pištolj u čelo i rekao joj da će je ubiti ako bude pisnula. Tražio joj je da skine sav nakit koji ima. Nakon toga ju je silovao. Nakon silovanja joj je rekao da sedne na suvozačevo mesto.

Nastavio je da vozi do jedne velike betonske ograde, kako je Jelena zapamtila. Zapravo, to je bila ograda seoskog groblja u Končarevu. Tu ju je izvukao napolje i počeo da je udara drškom pištolja po glavi. Preko 20 puta ju je udario. U jednom trenutku ona je čula neko pucanje, kao da se pištolj polomio od silnih udaraca. A onda je napadač nekoliko puta udario njenu glavu o zemlju. Tad je videla da napadač nešto skuplja. Usled udaraca napadaču je ispala municija iz pištolja. Bio je ljut na nju što je izgubio nekoliko metaka i rekao joj je da zbog toga ona zaslužuje da je ubije. Osetila je da je nečim poliva”, ispričao je detektiv.

Prema Bracinim rečima, Jelena je nakon toga čula njegovo manijačko smejanje i videla je da je nešto zapalio i bacio ka njoj. Osetila je samo bol i videla veliki plamen. Počela je da se kotrlja i čula je da se on i dalje smeje. U tom trenutku je čula i da je upalio automobil i ponadala se da je otišao. Čula je i kao neki pucanj i pomislila da je ispalio metak ka njoj. Prestala je da se kotrlja. Nakon toga se napadač odvezao.

“Opet je počela da se kotrlja i uspela je da ugasi vatru. Krenula je ka auto-putu. Govorila je sebi da mora da ostane živa kako bi ispričala šta joj se desilo kako bi zločinac završio gde mu je mesto. Čim je preskočila ogradu i stala na auto-put videla je policijski automobil.

Jelena i specijalista su uradili fotorobot napadača koji je odmah objavljen u novinama. Napadača je prepoznao jedan muškarac dva dana kasnije. Ispričao je da se radi o čoveku koji je pre tri meseca pokušao da siluje njegovu prijateljicu. Nju je samo čudo spasilo silovanja. Žena je uspela da istrči iz kola kad je on stao pored neke rupe. Napadač je izašao iz kola ali mu je noga upala u rupu i najverovatnije ju je tad uganuo i nije mogao da nastavi dalje da trči za njom. Prijateljica je trčala do kuće svog prijatelja kome je ispričala šta se desilo.

Navela mu je koji automobil je vozio napadač i registarske tablice vozila. Prijatelj je uspeo preko toga da otkrije o kom je muškarcu reč. Utvrdio je da je iz grada Paraćina i da se bavi postavljanjem roletni. Našao ga je i nekoliko puta ga je udario.

Policiji je otkrio da se taj muškarac zove Mlađa Milovanović. Priveden je a policija je nastavila da vodi istragu. Pronađena su oba mesta gde se zločin desio. Na mestu spaljivanja je pronađena čaura od pištolja. Takođe je urađen i pretres Mlađine kuće i vikendice. U vikendici je pronađen pištolj kome je odgovarala pomenuta čaura.

Mlađa je u prisustvu advokata naveo da nije imao nikakve veze sa zločinom. Istakao je da on nikad ne bi izvršio takav zločin jer je završio pravni fakultet. Mlađa je fotografisan i njegova fotografija je odneta Jeleni u bolnicu. Pored njegove fotografije nalazilo se još pet različitih muškaraca. Među njima je prepoznala Mlađu. Dva sata kasnije je pala u komu iz koje se nikad nije probudila. Preminula je 10. jula”, ispričao je Braca Zdravković.

Kurir.rs/Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *