“Prvo su mi odsjekli nogu, pa dojku!” Potresna ispovjest Tanje: Kidnapovali su je i tri mjeseca držali zatvorenom

MAGAZIN

Tatjana Jovančević bivša učesnica “Velikog brata” u životu se susrela sa mnogim veliki nedaćama u životu. Prvo joj je u mladosti amputirana noga, a pre nekoliko godina opet susrela s teškom bolešću, kada joj je odstranjena dojka.

Ipak, našla je snage da nastavi dalje i živi punim plućima.

– Molila sam tada da izađem napolje iz Velikog brata, a privatno sam mnogo veći borac. Mislim da nisam sebe prikazala onakvom kakva zaista jesam, zato bih volela da dobijem novu šansu. Tada je bilo jako teško učestvovati u rijalitiju. Sećam se jedne anegdote kada sam imala problem s protezom. Odmah su zvali protetičara da mi pomogne, a onda su mi stavili crni povez na oči da ne vidim. Ista situacija se desila i kad sam slomila zub. Nismo imali nijedan odsto dodira sa spoljašnim svetom.

Tatjana se prvi put razbolela 1996. godine, a sada je progovorila o prvim simptomima:

– Bila sam mlada i zdrava osoba, bolest je samo odjednom došla i promenila zauvek moj život i sudbinu. Rak u mladosti nije bio jedini udarac za mene. U tom periodu sam se zabavljala s dečkom kojeg sam mnogo volela. Ta veza je bila pred brakom, želeli smo i dete. Moj tadašnji dečko je bio iz imućne porodice. Imao je solarijum u kući i ja sam stalno išla u solarijum, nisam pravila pauzu, svaki dan. Izlazile su mi fleke po leđima, ali ni za to nisam marila. Osećala sam ponekad kao da mi trnci prolaze kroz telo, neko žarenje… Legla sam zdrava, sledeći dan sam ustala bolesna. Dva meseca doktori nisu mogli da ustanove šta mi je, samo mi je odjednom buknula noga i stavili su mi je u gips. Znala sam šta me čeka. Tadašnji dečko, za kojeg sam mislila da će mi biti muž, ostavio me je na bolničkoj postelji. To je bio jako bolan udarac.

 

– Jako loše sam to podnela, krivila sam ga za to što mi se desilo… Da nije bilo njega, ne bih ni išla u solarijum. A da nije bilo solarijuma, možda mi se nikad i ne bi desili kancer i amputacija noge.

Rijaliti učesnica susrela se i sa dijagnozom raka dojke.

– Imala sam 48 godina kada sam napipala nešto na dojci. Izvađeno mi je 16 limfi, operisane su mi obe dojke, a jedna mi je odstranjena. Nikad neću zaboraviti kada mi je doktor rekao: “Tanja, idemo da spasavamo glavu”, a ja sam na to rekla: “Ostala sam bez noge, ne želim i bez dojke”. Ja dobro znam šta je rak. Pitala sam ga da li je to jedini način da preživim. Kad se skinem, nema me ni pola, to me najviše boli… Teško sam to podnela, nisam se osećala kao žena – rekla je Tatjana, pa otkrila ko joj je najviše pomogao u tom periodu.

– Pobednik “Velikog brata” Arsa i Manuel su mi uplatili novčanu pomoć u tom periodu. Jako sam im zahvalna na tome, oni su čiste i dobre duše. To me nije iznenadilo s obzirom na to da se Manuel i u rijalitiju pokazao kao dobar momak, oko svega mi je pomogao.

 

Bivša manekenka otkrila je i kako danas živi.

– Nažalost, više ne mogu da radim. Kao invalid, od države sam 2012. godine dobila stan, a sada primam pomoć. To je za mene dovoljno, ali opet, volela bih da mogu sebi da priuštim još neke stvari za bolji život – rekla je ona, pa dodala:

– Bila sam model. To me sada, kada se vratim u prošlost, najviše i zaboli. Kajem se što nisam nastavila s modelingom. Kad su mi odsekli nogu, odsekli su mi i krila. Na početku karijere sam imala dobru ponudu od jedne italijanske kuće da reklamiram donji veš. Nudili su mi i stipendiju, ama baš sve bi mi platili, a od iznosa koji je stajao na ugovoru, namlatila bih se para. Mene je bilo sramota da se slikam u donjem vešu i da to reklamiram. Trebalo je to da uradim, imala bih para i para. Ali kao i svaka mlada osoba, rekla sam “ima vremena”. Vremena nije bilo, kao ni nove prilike.

Tanja je ispričala i da je doživela neprijatnu situaciju kada ju je napala žena na ulici:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *