ODRASTAO JE S MAJKOM BULOM, A JEDNU ŽENU VOLEO JE VIŠE OD SVIH: Zbog onog što je uradio, tazbina ga nije podnosila

MAGAZIN

Čuveni pevač Dino Merlin okupio je večeras u srspkoj prestonici veliki broj poznatih ličnosti koji su došli da uživaju u numerama koje su vanvremenski hitovi i koje traju decenijama. Gotovo da nema osobe koja ne zna neki njegov hit. Merlin je postao jedan od najpoznatijih regionalnih pevača, a njegov životni put bio je veoma trnovit.

Lična priča Dina Merlina zrači tugom, izazovima, ali i trijumfima. Rođen je u siromašnoj porodici, a kada je imao 6 godina, otac je napustio njega i majku. Odrastao je uz muziku, a s obzirom na finansijske poteškoće, veoma rano je započeo da radi.

Dino Merlin

Tugu je lečio stihovima pesama, a jednom prilikom je priznao da je ocu sve oprostio.

“Moj otac je bio stolar, a majka bula, odnosno muslimanska sveštenica. Imao sam teško detinjstvo: otac je napustio porodicu kad je meni bilo sedam, a mojoj sestri Amini pet godina. Mama se trudila da nam da sve što je bilo u njenoj moći, tako da ipak nismo previše oskudevali. Imao sam bicikl, polovne skije i jabuku svake večeri pre spavanja, što je, zapravo, dosta. Mnogi u ono doba nisu imali ni to”, rekao je Dino Merlin za Informer.ba.

Dino Merlin
foto: Kurir Arhiva

Ljubav jača od svega

U srećnom je braku već 35 godina, sa suprugom Amelom, sa kojim ima ćerku Amelu i sina Hamzu. On i Amela naporno su se borili za svoju ljubav jer je ona bila bogata, a on siromašan, pa se njeni roditelji nisu slagali sa njenim izborom partnera. Kako ljubav sve pobeđuje, tada dvadesetogodišnja Amela, tajno se udala za Dina i prešla da živi sa njim i njegovom majkom.

Šest meseci roditelji nisu želeli da je vide, ali na kraju su popustili i sada su u sjajnim odnosima. Dino nije želeo da odustane od muzike, što je često predstavljalo problem i izazivalo neprilike u njegovom braku, jer niko nije mogao ni da sluti koliki uspeh će on doživeti.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Posle pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predugačak, stalno sam gledao na vrata da neko ne naiđe i pokvari našu sreću.

Dino Merlin
foto: preentscreen/Youtube

Posle svadbe Amelinu je odveo na medeni mesec u Dubrovnik.

“Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju”, prisetio se Merlin tih vremena.

Pevač je, kako kaže, dan kada mu je Amela rekla da ga voli smatra jednim od najvažniji dana u životu. Njihova ljubav nikada se nije suočavala sa većim problemima i skandalima, a zaljubljen je jednako kao prvog dana kad ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

Dino Merlin
foto: ATA Images

“Na taj dan pre 35 godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osetim grižu savesti da ga nisam dostojno obeležio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan”, rekao je muzičar.

Iz braka sa Amelom ima dvoje dece – ćerku Naidu i sina Hamza, a ovaj poznati Sarajlija dobio je i prvo unuče koje mu je podario sin. Dečak je poneo ime Nezir, po ocu Dinove supruge, piše hellomagazin.

“Da, žalim što su moja deca tako brzo odrasla. Kroz borbu za život često zaboravljamo da se život odvija upravo ovde i sada. A ko je u tom životu važniji od onih koju su vam najbliži? Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve, od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza uvek: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući'”

Pevač Dino Merlin kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

“Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko’, Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao da odgovorim: ‘Da, doneo sam sto maraka'”, piše “Ekskluziva.ba”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *