SELMA BAJRAMI SE NE ZAUSTAVLJA! Najnovija objava izazvala novi BES NARODA

MAGAZIN

Pevačica Selma Bajrami koja je na jednom skorašnjem nastupu pokazivala dvoglavog orlakao simbol velike Albanije dalje ne prestaje da izaziva javnost.

Najnovijim potezom izazvala je novi gnev kod naroda, a da ne želi da se zaustavi dokaz je i to što je nakon skandala nakon pevanja nacionalističke albanske pesme i pokazivanja dvoglavog orla, rekla da ne želi da se izvini.

Ona je sada na društvenoj mreži Instagram objavila, i to na dva mesta, u storiju i na “zidu” profila, svoju fotografiju sa podignuta dva prsta.

dvoglavi orao, Selma Bajrami

Ovaj znak simboluzuju dva značenja pri čemu je originalno značenje dobilo tokom trajanja Drugog svetskog rata, kada je belgijski političar Viktor de Lavaleje, tokom radijske emisije na BBC, predložio slušaocima u okupiranoj Evropi da koriste pomenuti znak kao simbol otporanad Nemcima.

U mnogim zemljama, simbol je prihvaćen kao sredstvo “tihog otpora” nad snažnijim neprijateljem. Na taj način, popularni političar je želeo da ujedini obeshrabrnjeni narod i podstakne ga da pruža otpor. Kasnije, tokom šezdesetih godina, kada je postao prihvaćen u Evropi, znak “V” je postao simbol za “mir”. Danas, mnogi ga koriste da simbolizuju pobedu i trijumf, po ugledu na englesku reč za pobedu – V(ictory).

Selma Bajrami
FOTO: INSTAGRAM, SCREENSHOT

Bosanska pevačica uključila se putem lajva na svom Instagram profilu gde je govorila o temi koja poslednjih dana trese estradu.

– Selmić, dođi nam u Srbiju opet, narod te voli – poručio joj je jedan pratilac.

– Ja ću svuda doći, to što drugi pokušavaju da mi nameste, neće im uspeti – rekla je pevačica, a potom sa sigurnošću otkrila sve o zabrani ulaska u Srbiju.

Nisam dobila zabranu, nikada je neću dobiti. Znam da bi neki voleli, ali nadajte se uzalud. Onda bi zabranu trebalo dobiti svi ovi koji u Bosni i Hercegovini dižu tri prsta – rekla je ona, pa se osvrnula na gnev javnosti.

Selma Bajrami

– Nisu zabranili, to su samo pokušaji, bojkot. Selma se vraća u punom sjaju. Sve namontirano. Nemam se zbog čega izvinjavati, nisam ništa uradila – nakon čega su krenuli da se nižu komentari:

– “Kako namontirano kad si pokazivala”, “Dobićeš zabranu u Srbiji. Kako se osećaš povodom toga” – bili su samo neki od komentara, dok su joj neki pružali i podršku.Podsetimo, povodom skandala koji je napravila pevačica Selma Bajrami kada je tokom jednog nastupa pokazivala simbol “velike Albanije”, oglasile su se mnoge poznate ličnosti iz Srbije i osudile njen potez.

kurir.rs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *