GLOBUS

Dječaku (5) izvadili zub, on umro: Drhtao je, krv mu ispunila pluća, a ljekari ga poslali kući!

  • 18 Novembra, 2023
  • 0

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dečaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod

Dječaku (5) izvadili zub, on umro: Drhtao je, krv mu ispunila pluća, a ljekari ga poslali kući!

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dečaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod lekara.

Dečakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gde mu je dijagnostikovan karijes.

Agonija krenula nakon vađenja zuba

Lekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Lekari su mu i pored svega samo prepisali lek i poslali ga kući.

Ubrzo se detetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali lekari nisu uspeli da ga spasu –dečak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usled nedostatka kiseonika.

Bolnica zapečaćena

Nadležni su bolnicu zapečatili na mesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dečaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove pre anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dete dođe sebi posle operacije.

Naveli su i da je cevčica ubačena u grlo deteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je usledilo mu je ispunilo pluća.

(Kurir/Hürriyet)