GLOBUS

Malog Mihajla je tetka 10 godina držala u kavezu, zlostavljala i izgladnjivala! Jezivo nasilje potreslo čitav region

  • 6 Novembra, 2023
  • 0

Životna priča Mihaja iz Galatija potresla je one i sa najtvrđim srcem. Njegovo detinjstvo slobodno se može opisati kao pakao. Dečaka su zaključavali u kavez, izgladnjivali i terali

Malog Mihajla je tetka 10 godina držala u kavezu, zlostavljala i izgladnjivala! Jezivo nasilje potreslo čitav region

Životna priča Mihaja iz Galatija potresla je one i sa najtvrđim srcem. Njegovo detinjstvo slobodno se može opisati kao pakao. Dečaka su zaključavali u kavez, izgladnjivali i terali na najteži mogući rad, i to njegova najrođenija familija.

Nakon deset godina mučenja, Mihaj je sebi oduzeo život. Našli su ga 24. novembra 2015. godine obešenog o drvo, a tek je ove sedmice doneta presuda protiv njegovih rođaka, koji su ga brutalno zlostavljali.

Mihaj je kao mališan živeo sa roditeljima, koji su radili kao nadničari. Njegova majka je 2004. rodila treće dete, a iste godine mu se otac teško razboleo i više nije mogao da radi. Tada je Mihajeva majka donela odluku da dečaka preda na staranje zaovi i njenom suprugu, koji su imali stado ovaca. Tada mu je zapečatila sudbinu.

Kako pišu rumunski mediji, tetka i teča su Mihaja držali kao životinju. Zaključavali su ga u metalni kavez i puštali ga napolje samo kad bi ga vodili da obavlja najteže fizičke poslove. Takođe, dečaku su davali samo onoliko hrane koliko je bilo neophodno da ga održe u životu.

Bio je neuhranjen

Bio je izuzetno neuhranjen, zbog čega su komšije svojevremeno alarmirale vlasti.

Iako je pokrenuta istraga, ista je uskoro i zatvorena, jer je majka dečaka rekla da će ona ponovo preuzeti brigu o njemu. Međutim, nije to uradila i dečak je ostao kod tetke.

Mihaj je više puta pokušavao da pobegne, ali bi ga teča svaki put pronašao. Na kraju su ga okovali u jednoj šupi… Tad je Mihaj, koji je imao 19 godina, odlučio da idući put kad uspe da pobegne sebi okonča muke.

Ubrzo je podignuta optužnica protiv tetke i teče za ubistvo sa predumišljajem i zlostavljanje maloletnog lica.

Osuđena na skoro sedam godina

Nakon skoro osam godina od Mihajeve smrti stigla je i presuda. Tetka je osuđena na šest godina i 11 meseci zatvora, dok će teča iza rešetaka provesti osam godina i osam meseci.

Na dve godine zatvora osuđen je još jedan muškarac, koji je bio upoznat sa slučajem, a nije učinio ništa da dečaku pomogne. Njegov identitet nije saopšten.

Takođe, nije poznato da li su otac i majka kažnjeni.

(Telegraf)