GLOBUS

Roditelji pretukli sina jer je plakao, danas se hrani na sondu

  • 30 Novembra, 2023
  • 0

Tanja H (32) i njen suprug Dimitrije (38) osuđeni su u Njemačkoj jer su zlostavljali sina Maksima (3) dok je bio beba. Dječaka su tukli jer im je

Roditelji pretukli sina jer je plakao, danas se hrani na sondu

Tanja H (32) i njen suprug Dimitrije (38) osuđeni su u Njemačkoj jer su zlostavljali sina Maksima (3) dok je bio beba.

Dječaka su tukli jer im je smetao bebin plač, a ozljede su bile toliko opasne da je dječak jedva preživio.

“Sina Maksima, koji je rođen u siječnju 2020., maltretirali su do srpnja iste godine. Optuženi otac je više puta udario dijete u trbuh jer je plakalo”, rekao je ranije tijekom suđenja tužitelj Walker Sucharski.

Dodao je i kako je dječaka u srpnju 2020. godine otac udario tupim predmetom po glavi, uslijed čega je dijete zadobilo ozljedu mozga, frakturu lubanje i krvarenje.

“Nakon što je dijete pretučeno, majka je na savjet prijateljice pozvala pomoć. Kada je liječnik stigao, dječak je mlohavo ležao na podu i povraćao. Mislili su da će umrijeti”, dodala je tužiteljica.

Dok je Tanja vrlo ravnodušno slušala ove riječi, Dimitrije je sve vrijeme plakao.

Dječak se brzom intervencijom liječnika uspio spasiti, no i danas hranu uzima umjetno. Živi kod udomiteljske obitelji i još uvijek nosi sondu za hranjenje. Polakok uči jesti, voli igrati nogomet i veseli je dječačić.

Svoju majku iz udomiteljske obitelji doživljava kao svoju majku i osjeća se zaštićeno. Neka Bog blagoslovi njegov život!

Dimitrije je osuđen na pet godina zatvora, a Tanja na dvije godine uvjetne kazne.