GLOBUS

Spremali se za posljednji ispraćaj sinu, a on iz kovčega zamolio: TATA, DAJ MI ČAŠU VODE

  • 15 Novembra, 2023
  • 0

Još jedna nevjerovatna, šokantna priča. Ovog puta stiže iz Brazila. Riječ je o porodičnoj tragediji, koja je na kraju imala sretan završetak. Kao u hororu. Naime, otac dvogodišnjeg

Spremali se za posljednji ispraćaj sinu, a on iz kovčega zamolio: TATA, DAJ MI ČAŠU VODE

Još jedna nevjerovatna, šokantna priča. Ovog puta stiže iz Brazila. Riječ je o porodičnoj tragediji, koja je na kraju imala sretan završetak. Kao u hororu.

Naime, otac dvogodišnjeg Kelvisa Santosa doživio je pravi šok kada je shvatio da je njegov sinčić ipak živ, iako su ga u bolnici proglasili mrtvim! Njegovog sina ljekari su proglasili mrtvim. Dvogodišnji Kelvis prestao je da diše u bolnici, gdje je ležao zbog teške upale pluća.

Ljekari su ga proglasili mrtvim, a porodica je preuzela njegovo tijelo kako bi mališana sahranili. Cijelu noćž su bdili nad njim, neutješno plakali nad otvorenim kovčegu.

Već su se spremali za posljednji ispračaj na vječni počinak, otac je sav skrhan od bola, jecao, gušio se u suzama. Odjenom, čuo je glas:

“Tajko, mogu li dobiti čašu vode – upitao je zbunjeni dječak, kom nije bilo jasno zašto svi oko njega plaču i vrište.

“Nismo mogli da vjerujemo svojim očima. Mislili smo da se ostvarilo čudo i da je naš dječak živ. Ali, samo je legao natrag, kao i trenutak prije toga. Više nismo mogli da ga probudimo. Bio je mrtav – ispričao je neutješan otac Antonio.

Sina su odmah odveli u bolnicu, ali ljekari su potvrdili da mališan ne daje znakove života.

“Uvjeravali su me da je umro i nisu mi objasnili to što sam maloprije vidio i čuo – rekao je Antonio.

Dječakova porodica je odlučila da za jedan dan pomjeri sahranu u nadi da će se dječak opet probuditi, ali im se želja nije ostvarila. Dječak je sahranjen narednog dana na lokalnom groblju.

Uvjeren kako mu je sin žrtva nemarnosti lekara, Antonio Santos prijavio je slučaj.

“Samo 15 minuta nakon što su ga odnijeli kako bi ga reanimirali došli su da mi kažu da je umro. Mislim da ga nisu dobro pregledali. Umrli ne mogu samo tako da se probude i pričaju – odlučan je otac.

Lokalne vlasti potvrdile su da je dječak primljen u bolnicu u kritičnom stanju i da je proglašen mrtvim nakon što je prestao da diše.

(Naj portal)