GLOBUS

Tinejdžer ubio majku i tijelo zakopao ispod roštilja

  • 30 Novembra, 2023
  • 0

Tinejdžer sa Floride smireno je policiji ispričao kako je zadavio svoju majku i njeno tijelo zakopao ispod crkvenog roštilja, a sve zbog – ocjena. Gregori Ramos imao je

Tinejdžer ubio majku i tijelo zakopao ispod roštilja

Tinejdžer sa Floride smireno je policiji ispričao kako je zadavio svoju majku i njeno tijelo zakopao ispod crkvenog roštilja, a sve zbog – ocjena.

Gregori Ramos imao je samo 15 godina kada je ubio svoju majku Gejl Klivendžer (46) u njihovoj kući u DeBariju u novembru 2018, a potom inscenirao da izgleda kao da se radilo o provali.

Osuđen je na 45 godina zatvora u januaru 2021. zbog stravičnog ubistva, nakon što se izjasnio krivim za ubistvo prvog stepena, zlostavljanje tijela i neovlašćeno korišćenje dokaza.

“Dejli Mejl” je objavio uznemirujuće snimke na kojima Gregori u policiji priznaje zločin i hladnokrvno priča o njemu.

Snimci otkrivaju uznemirujuće nove detalje tog slučaja, uključujući kako je pokušao da odsiječe mamin prst da bi založio njenu burmu, ali nije uspio jer “nije imao dovoljno jak nož da presiječe kosti”.

Na snimku se vidi kako Ramos nonšalantno opisuje ubistvo detektivima koji su ga pokupili skoro odmah nakon što je pozvao policiju tvrdeći da mu je majka nestala, nakon što je lagao policajcima o svojoj umiješanosti, Ramos na kraju puca, govoreći im da nije osjećao “ništa” nakon što je ubio svoju mamu.

“Došao sam kući i posvađao se sa mamom, ona me je ošamarila po licu, počela da me udara, počela je da me tuče, nije mi se svidjelo, pa sam je zadavio do smrti”, kaže on.

Gregori je iznosio uznemirujuće i jezive detalje zločina.

“Vozio sam se oko Dejtone, ispustio sam kolica, a onda sam se vratio do crkve i počeo da kopam rupu. Iskopao sam rupu tačno ispod ognjišta, iskopao sam prilično duboku rupu, prilično duboku – dovoljno duboku da u nju stavim tijelo. Sve ovo vrijeme mamino tijelo koje se raspada, vukao sam ga iz auta do ložišta. U tom slučaju sam pokušao da joj odsiječem burmu s prsta jer sam htio da je založim, ali nisam imao dovoljno jak nož da presiječem kosti , pa, kako god”, pričao je on.

Tinejdžer je pokušao da odbrani svoje postupke, navodeći da je to bilo “potpuno impulsivno” i rezultat ponovljenih premlaćivanja.

 

Međutim, takođe je priznao da se napad dogodio nekoliko sati nakon što su se posvađali oko njegove ocjene iz biologije, kao i da je ušao u sobu svoje mame dok je spavala da bi je ubio.

Kasnije je otkrio da su njegovi početni pokušaji da uguši mamu propali i da je morao da se vrati da je “dokrajči”.

Sumnje su se probudile nakon što su iz arhitektonske firme u kojoj je njegova majka radila rekli da se tog jutra nije pojavila na poslu.

Policija je bila sumnjičava prema dječaku – koji se vratio kući iz škole rano na dan zločina i uputio poziv u 15.52 – gotovo odmah.

Prijavio je nestanak svoje majke i primijetio da je kombi ostao na prilazu. Uprkos njihovim sumnjama, organi za sprovođenje zakona su objavili obavještenje svima koji bi mogli znati gdje se ona nalazi.

Kasnije su pronašli predmete uključujući “Plej Stešn 4”, kompjuter, lopatu, pušku i metlu korištenu za sređivanje područja gdje je majka bila sahranjena, kako bi potvrdili priču.

U video snimku Ramos priznaje da je “pogriješio” sa neuspješnom scenom pljačke i hvalio se da bi se vjerovatno izvukao sa svojim užasnim zločinom da nije pokušao da prikrije tragove na takav način.

Pošto je u vrijeme ubistva bio maloljetan, Ramos nije mogao da bude osuđen na doživotnu kaznu bez uslovne slobode i imaće pravo na reviziju nakon 25 godina.