Istopio Se Novac, Pa Pukla Ljubav Između Iris (83) I Muhameda (37)

MAGAZIN

Iris je rekla da je do prekida došlo zbog brojnih nesuglasica i svađa, a jedna od njih dogodila se nakon što je Muhamed saznao da neće naslijediti nje

Iris Džons (Jones, 83) postala je poznata kada se udala za Muhameda Ibrahima (37) u junu 2020. Često je u medijima pričala o njihovoj romansi i sjajnom seksualnom životu, no sada je svog bivšeg ljubavnika prozvala sebičnom muškom ”sponzorušom”.

Objavila vijest na Facebooku

Prije tri mjeseca Iris je potvrdila da je vezi došao kraj i da ga je izbacila iz kuće. Iako je bila oduševljena seksom, u vezi im ipak nije bilo sve tako bajno pa se oglasila na Facebooku i objavila vijest da su prekinuli.

– Želim vam ispričati istinu o vezi između Muhameda i mene od dana kada mi je on prvi put poslao poruku pa sve do sada. Naime, 25. jula 2019. dobila sam poruku od Muhameda i postali smo prijatelji na Facebooku. Izgledao je kao dobar tip, a u to vrijeme se razvodio i iz tog braka imao četvero djece. Požalio mi se zbog cijele situacije i ja sam mu bila rame za plakanje – osoba s kojom može razgovarati – napisala je Iris.

Poslao joj je svoje fotografije, a ona mu je rekla: ”Uskoro ćeš pronaći nekog drugog, jednako zgodnog kao što si ti.” Nakon toga sam i ja njemu ispričala sve o sebi, tada sam imala 79 godina i dva odrasla sina.

Ljubavno bombardiranje

Njihovo dopisivanje se nastavilo i Iris je počela shvatati da je postao pun ljubavi, a 10. jula 2019. predložio joj je brak! Nikada nije vidio kako Iris izgleda i njena prva reakcija je bila: ”Ti si lud!” Ali ljubavno bombardiranje se nastavilo i u novembru 2019. Iris je odletjela u Kairo da bi ga upoznala.

– Ponijela sam sa sobom nekoliko hiljada funti i platila sve njegove dugove. Bilo nam je prekrasno i ostala sam mjesec. Pokušali smo se vjenčati, ali nismo imali ispravne dokumente – kazala je.

Tvrdi da joj je službenik u Britanskoj ambasadi u Kairu rekao: ”Nemoj mu davati novac.” Ali, nažalost, nije poslušala savjet – jer mu je navodno dala 15.000 funti (17.500 eura) kad je išla u posjetu. Kad su se trebali vjenčati, krenuo je koronavirus pa je njihovo vjenčanje odgođeno zbog karantina. Na kraju su se ipak uspjeli vjenčati.

Imala sam 40.000 funti (47.000 eura) na svom bankovnom računu i svaki dan sam davala svoju karticu Muhamedu i svaki dan smo podizali 1.000 egipatskih funti. To je bilo za plaćanje životnih troškova, hrane vani, medenog mjeseca u Šarm-el-Šejku i općenito uživanja u luksuznom životu – priča Iris.

Nakon tri mjeseca provedena u Egiptu Iris se vratila u Veliku Britaniju, a Muhamed joj je rekao da na računu ima oko devet hiljada funti. Muhamed nikada nije imao posao i nikada nije imao novca. Govorila sam ljudima da dijelimo troškove, ali zapravo sam ja sve plaćala.

Bračna viza

Čak i kad se vratila u Britaniju, rekla je da je nastavio tražiti novac od nje. Iris tvrdi da je poslala još 14.000 funti (16.000 eura). I u novembru 2021. Muhamed je uspio dobiti bračnu vizu.

To je značilo da je mogao otputovati u Ujedinjeno Kraljevstvo i tu ostati dvije godine, ali je to podlijegalo reviziji za dva mjeseca. Iris tvrdi da je uplaćivala novac na njegov račun kako ne bi izgledalo kao da je došao ”cijediti državu”.

Iako se uspio zaposliti u lokalnom supermarketu, penzionerka je rekla da je nastavio tražiti novac, a ona mu je dala još 26.000 funti (30.000 eura).

Rekla mu je da nema više novca. Ako sutra umre, da neće imati dovoljno da je pokopaju. Rekao je da mu treba još 40.000 funti (47.000).

Iris je rekla da je do prekida došlo zbog brojnih nesuglasica i svađa, a jedna od njih bila je nakon što je saznao da neće naslijediti njen bungalov na moru.

Iris tvrdi da joj je Muhamed prijetio imenima žena koje mu se ”nabacuju” ako promijeni oporuku. Nakon toga joj je palo na pamet da ju je možda zbog novca i oženio.

Htjela spasiti brak

– Iz Muhamedovog ponašanja naučila sam da je pokazivao mnoge lične narcizma. Pomno sam istražila stanje jer sam htjela spasiti svoj brak, ali Muhamed nije htio slušati. On je uvijek bio u pravu, ja sam uvijek bila u krivu. Nakon još jedne žestoke svađe 13. jula rekla sam mu da ode. Bila je to jedna od najtežih odluka koje sam ikada morala donijeti, jer je moja ljubav prema Muhamedu bila iskrena, ali se nisam mogla pretvarati da će se stvari popraviti. Dopustila sam da mi glavom upravlja srce – zaključila je, piše ”Daily Star”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *