Novak Đoković: “Mene I Sve U Srbiji Je Ovo Razljutilo! Kako Je Moguće Da Se Velike Zemlje Udruže I Bombarduju Jednu Malu Srbiju?”

SPORT
Novak Đoković je često u prošlosti umeo da skrene pažnju svetske javnsti na teška vremena kroz koja je Srbija prošla u skorijoj istoriji, tako i se i u razgovoru za američke medije 2020. prisetio detinjstva obeleženog NATO bombardovanjem 1999. godine. Taj intervju se sada ponovo emituje na tamošnjoj televiziji.

Đoković se gostujući na “NBC 5” televiziji, u razgovoru sa novinarom Grejemom Besingerom, pričao o traumatičnom iskustvu i zapitao se kako je moguće da se velike sile udruže protiv jedne male države i izvrše agresiju nad njom.

– Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to nisam mogao da razumem. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma- rekao je Novak i dodao:

– To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i besa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje – istakao je najbolji teniser planete.

On se zatim osvrnuo i na burnu istoriju koja je pratila Srbiju, pre sveg tokom 20. veka.

– Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu više od milion Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da nas to može učiniti jačim- zaključio je Novak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *