Pre Godinu Dana Sahranila Muža, A Sada Se Udala Za Drugog! Ceo Region Baca Drvlje I Kamenje Na Nju

MAGAZIN

Mahira Ahmiš, Mlada žena koja je osvojila srca mnogih širom regiona svojom neverovatnom brigom i podrškom prema svom suprugu Esedu, koji je u martu 2022. preminuo od multiple skleroze. Mahira je u nedelju u Sarajevu razmenila bračne zavete sa novim suprugom Saladinom Hajdarpašićem, nešto više od godinu dana nakon smrti prvog muža.

Mahira Ahmiš postala je poznata javnosti kroz svoju inspirativnu priču o ljubavi i brizi prema svom suprugu Esedu, koji je godinama patio od multiple skleroze, teške bolesti koja utiče na nervni sistem. Njihova priča postala je simbol snage i ljubavi, inspirišući mnoge ljude širom regiona, prenosi “Sandzakdanas.rs”. Mahira je do te mere bila požrtvovana da ga je u jednom trenutku nosila na leđima i vodila ga uz stepenice bez ičije pomoći, sve dok dobri nisu skupili novac i napravili im lift u kući.

Mahira je svoje pratioce, kojih ima više od 12 hiljada, obavestila o svojoj udaji fotografijom sa venčanja na kojoj pozira sa Saladinom. Ona je blistala u beloj venčanici sa dugačkim rukavima, prekrivenoj šljokicama i sa nežnim tilom na rukavima, a nosila je i ogroman veo od nekoliko slojeva tila.

Ovo je početak novog poglavlja u Mahirinom životu i dokaz da čovek uvek može ponovo da se izdigne i prevaziđe duboke tragedije, te ponovo pronađe sreću i ljubav. I dok su ovoj mladoj dami mnogi čestitali na udaji i poželeli joj sreću u daljem životu, istovremeno su se javili i dežurni kritičari sa zluradim komentarima.

Naime, Mahiri zameraju što je između smrti prvog muža i udaje za drugog prošlo samo godinu i po dana. Na većini komentara u BiH, te na društvenim mrežama, mogu se pročitati zlonamerne opaske na njen račun – ljudi tvrde da se pretvarala da voli Esada i da ga je brzo zaboravila.

Mahira sa novopečenim suprugom Saladinom
Mahira sa novopečenim suprugom SaladinomFoto:mahira_ahmis / Instagram

“S druge strane tu su i oni koji su skočili u njenu odbranu. “A da se nije udala, za godinu dana bi bile priče kako bludniči, kako radi nemoralne stvari itd… Ona je uradila ono što sigurno 80% mladih žena ne bi uradile. Svu mladost mu je dala i najljepše godine u borbi je provela. Godinama je bila i otac i majka, bez muževe plate, bez pomoći, hranila ga, oblačila, nosila, presvlačila i kupala. Danas žene varaju žive i zdrave muzeve, ostavljaju decu, itd… a vama smeta što se slobodna žena koja se godinama mučila udala za slobodnog muškarca. Fuj, jadan smo mi narod kad nam smeta tuđa sreća”, jedan je u moru sličnih komentara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *