LEPA BRENA: BOSNA JE DIO MENE. TO JE IDENTITET MOJE MLADOSTI

VIJESTI

Lepa Brena je danas stigla u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi obavila pripreme za nadolazeći koncertni spektakl. Regionalna muzička zvijezda u augustu je najavila svoj prvi koncert u Sarajevu, a danas je za otkrila kako je on rasprodan te je drugi zakazan za 21. april.

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena rođena je u Tuzli, 20. 10. 1960. godine.

U večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika kod Senada Hadžifejzovića Lepa Brena je govorila o mladosti, bivšim vremenima ali i o Bosni i Hercegovini.

O imenu Fahreta, te imenima svog brata u sestrea Brena kaže: “Fahreta, Faketa i Faruk majka nam je dala imena koja se ne mogu skraćivati.” |

Na pitanje šta joj e Bosna, brena odgovara: “Bosna je identitet moje mladosti, mjesto gdje pripadam, voli tu hranu, ljude, različite ljude, običaje proslave, to je dio mene” navodi Brena, te o životu u bivšoj državi navodi:

“Ja sam neko ko je naučen da voli svoju zemlju, rođena sam u BiH, odrasla sam u Jugoslovenskom duhu, imalo smo kosmopolitizam u državi koja je bila preteča EU, imali smo jednog predsjednika, putovali sa ličnim kartama išli na naša mora, planine, bili smo cijenjeni, na javnim medijima mogli ste vidjeti samo ljude koji su imali životni rezime, nije se mogao svako pojaviti, tako je isto bilo sa sportom i sa muzikom.

Odrasli smo po moralno-etičkim pravilima sa jako visokim vrijednostima. Sramota je bilo sa 18-19 godina od roditelja tražiti novac, cigarete nisi smio zapaliti nema šanse. Bio je respekt i poštovanje. Nismo imali sve ali smo bili topliji i srećniji u svijetu bez Instagrama”, navodi Brena, te dodaje:

“Danas imamo sve, možemo sve kupiti, ali nema životne radosti i sreće u srcima. Velike su kuće a prazne su.” zaključuje Brena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *