GLOBUS

Dječak (16) snimljen kako s lisicama na rukama očajnički bježi usred noći: Iza prizora još jezivija priča (VIDEO)

  • 31 Decembra, 2023
  • 0

Šokantan trenutak kada dječak s lisicama na rukama očajnički trči ulicom nakon što je pobjegao od očuha koji je nožem usmrtio njegovu majku snimljen je nadzornom kamerom. Vitalij

Dječak (16) snimljen kako s lisicama na rukama očajnički bježi usred noći: Iza prizora još jezivija priča (VIDEO)

Šokantan trenutak kada dječak s lisicama na rukama očajnički trči ulicom nakon što je pobjegao od očuha koji je nožem usmrtio njegovu majku snimljen je nadzornom kamerom.

Vitalij Ormandži (42) uzeo je kao taoce svoju bivšu ženu Anu Boltnevu (36) i njenog sina Bogdana (16) u Sterlitamaku u Rusiji.

Oboje je udarao i tukao bejzbol palicom i prijetio im pištoljem da mu daju novac, navodi se u izvještajima. Uzvratili su, a dječak je uspio da pobjegne uprkos lisicama na rukama, kažu u policiji.

Na snimku se vidi kako trči do stana svog prijatelja, gdje su potom pozvali policiju.

Ugledna ruska aktivistkinja za ljudska prava i borac protiv nasilja u porodici Aljona Popova rekla je da je dječakova majka bila “već mrtva”, kada su policajci stigli na mjesto zločina.

– Ubica ju je ubo nekoliko puta i nožem joj presijekao ključnu kost i vrat – rekla je ona.

Njegova namjera da ubije bila je jasna jer je na mjesto zločina donio “crnu pogrebnu vrpcu”, dodala je ona.

– Kada se bivša supruga vratila kući, došlo je do svađe između nje i optuženog, tokom koje je ženin sin uspio da pobjegne i preko prijatelja kontaktirao policiju – saopštio je ruski istražni komitet.

– Optuženi je u tom trenutku žrtvi nekoliko puta ubo nožem u predijelu vrata i grudnog koša. Žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta – dodali su.

Izbezumljeni dječak je kasnije ispričao šta se desilo, otkrivajući da je bio sam kod kuće kada je osumnjičeni provalio.

Njegov očuh uperio je pištolj u tinejdžera, vezao mu ruke i noge, začepio usta i uzeo mobilni telefon, rekao je policiji.

– Ubica je rekao da je sve ovo planirao tri mjeseca. On ih je posmatrao, kupio novi auto da ne bi bio primijećen i dobio ključeve od ulaza za hitne slučajeve kako ga ne bi uhvatile sigurnosne kamere – rekla je Popova, koja je upoznata sa slučajem.

Kada je Ana ušla u stan, napao ju je, počeo da je tuče i traži novac. I nju i Bogdana je tukao pesnicama i palicom, koju je ponio sa sobom kao i  pištolj.

Dok je osumnjičeni tražio da veže Anu, njegov sin je uspio da se oslobodi i otišao je da pozove pomoć. Istražni komitet je potvrdio da je Ormandži priveden i optužen za ubistvo.

 

On je pobjegao sa mjesta zločina, ali je sljedećeg dana uhapšen dok se vozio u Sterlitamaku, drugom po veličini gradu u ruskoj republici Baškortostan.

U ovom slučaju, evidencija pokazuje da je žena dva puta tužila Ormandžija zbog ranijih slučajeva nasilja u porodici.

Tukao ju je nekoliko sati, prijetio joj je nožem, čupao je za kosu, htio da je udavi, udarao po licu, prijetio joj flašom kiseline.

Zapisi pokazuju da je žrtva povukla žalbe i pokušala da privatno riješi probleme sa Ormandžijem.