VIJESTI

Jezivo: Danijel (21) Tražio Pare Od Babe I Dede, Kad Mu Nisu Dali Izbo Je Dedu Nožem, A Bebu Isekao Tanjirom!

  • 12 Decembra, 2023
  • 0

Danijel Remić (21) iz Istočne Ilidže ponovo je optužen da je tražeći novac od deda i bake nožem ubo deda u nadlakticu, a baki komadom polomljenog tanjira nanio

Jezivo: Danijel (21) Tražio Pare Od Babe I Dede, Kad Mu Nisu Dali Izbo Je Dedu Nožem, A Bebu Isekao Tanjirom!

Danijel Remić (21) iz Istočne Ilidže ponovo je optužen da je tražeći novac od deda i bake nožem ubo deda u nadlakticu, a baki komadom polomljenog tanjira nanio povrede nadlaktice.

Remić je opet optužen za krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a za isto delo je optužen i lani, kada je čakijom baki i dedu zapretio da će ih ubiti ukoliko mu ne daju novac.

Takođe je lani bio optužen da je tukao baku G. R., odnosno zadao joj više udaraca šakom po glavi i ramenima, a i da joj je zapretio da će je ubiti ukoliko mu ne da novac, prenosi Srpskainfo.

Nasilnik je ovaj put, kako se navodi u optužnici, deda i baku zbog para povredio nožem i staklom. Ponovo je zapretio da će “sve ubiti ako mu odmah ne daju novac” te im je drogiran polupao stvari u kući.

On se, inače, nalazi u pritvoru od 2. septembra.

Novom optužnicom se Remiću stavlja na teret da je 30. avgusta u popodnevnim časovima u porodičnoj kući primenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno zdravlje deda B. R. i babe G. R.

– Uputio im je rječi pretećeg sadržaja: “Ja ću vas sve ubiti ako mi odmah ne date novac”, da bi potom pod uticajem opojnih droga polupao stvari po kući. Nakon toga je fizički napao svog deda B. R. hladnim oružjem, tj. nožem, koji je usled toga zadobio povrede u vidu ubodne rane u predelu leve nadlaktice. Potom je fizički napao svoju baku G. R. komadom polomljenog tanjira i tom prilikom joj je nanio povrede u vidu otvorene rane leve nadlaktice i nagnječenja leve nadlaktice – navodi se u optužnici.

Veće Osnovnog suda u Sokocu donelo je rešenje kojim se osumnjičenom produžava pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže godinu. Pritvoren je zbog bojazni da će ponoviti krivično delo ili da će dovršiti pokušano krivično delo ili da će učiniti krivično delo kojim preti, a za to se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Remić je dobro poznat policiji i tužilaštvu zbog droge i nasilja prema dedu i baki.

On je optuživan za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari jer je krajem 2020. godine u Istočnoj Ilidži iz dvorišta kuće, vlasništvo T. M., zajedno sa jednom osobom “posudio” “golf 2”, pišu Nezavisne novine.

Oni su tada pronašli ključeve na suvozačkom sedištu, odvezli auto, a potom su ga istog dana vratili na mesto odakle su ga uzeli.

(Nezavisne novine)