MAGAZIN

NISAM ZNALA DA SAM TRUDNA DOK MI NIJE PUKAO VODENJAK: Sve vreme sam pila KONTRACEPTIVNE PILULE

  • 16 Decembra, 2023
  • 0

Trudnoća ju je iznenadila jer je sve vreme pila kontraceptivne pilule. Objasnila je kako se jedno jutro probudila s bolovima u stomaku i leđima, a porodica ju je

NISAM ZNALA DA SAM TRUDNA DOK MI NIJE PUKAO VODENJAK: Sve vreme sam pila KONTRACEPTIVNE PILULE

Trudnoća ju je iznenadila jer je sve vreme pila kontraceptivne pilule. Objasnila je kako se jedno jutro probudila s bolovima u stomaku i leđima, a porodica ju je brzo odvezla u bolnicusumnjajući na upalu slepog creva. Kad je stigla u Hitnu, brzo je postalo jasno da treba da se porodi.

Hana Vajolet (25) samohrana je majka devojčice (5) koja na TikToku redovno objavljuje sve o iznenadnom rođenju svoje ćerke. Nije ni znala da je trudna sve do 50 minuta pre porođaja.

– Tata me pronašao ujutru u kupatilu dok sam se grčila od bolova. Nazvali su hitnu i rekli su nam da je moguće da imam upalu slepog creva. Stigli smo u bolnicu i hteli su da mi izvade krv, ali ja sam se toliko previjala od bolova da to nije bilo moguće – ispričala je Hana u videu.

U bolnici je ubrzo postalo očito da je Hana spremna za porođaj.

– Dolazimo u bolnicu i žele da mi izvade krv, ali previše me boli da ostanem mirna. Dve sekunde kasnije pukao mi vodenjak i tad su mi rekli da imam trudove. Odveli su moje roditelje u drugu prostoriju da im objasne šta se događa, da im saopšte da će biti baka i deda – priča.

Dodaje da je tražila da mama bude s njom na porođaju, a da je tata ostao u čekaonici i zvao njenog brata kako bi mu rekao šta se događa.

– 50 minuta nakon toga rodila sam devojčicu – rekla je.

U komentarima ispod javile su se žene koje su prošle slično iskustvo. Uprkos pilulama, ostale su trudne i saznale to tek nakon nekoliko nedelja.

– Ja sam saznala u 27. nedelji trudnoće – napisala je jedna.

– Uprkos piluli, otkrila sam da sam trudna u 34. nedelji – dodala je druga.

Čini se da je Hana imala pomešana iskustva s medicinskim timom koji je bio zadužen za njenu brigu.

– Porodila sam se 50 minuta nakon što sam saznala da sam trudna, a zatim sam morala da provedem dva dana u bolnici s babicama koje nisu imale nikakvu podršku – rekla je u jednom od prethodnih videa.

No u drugom videu je objavila zahvalnost medicinskoj sestri koja se brinula za nju.

– Bolničarki koja je ostala uz mene sve vreme nakon što sam saznala da sam trudna i koja mi je pomagala tokom porođaja – nikad te neću zaboraviti – poručila je.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ L. S)