GLOBUS

Osjetila je bol u prsima, a onda saznala da će živjeti još mjesec dana

  • 14 Decembra, 2023
  • 0

Samantha King (47), majka sedmero djece je samo dvije sedmice nakon poroda osjetila bol u prsima, za koje je liječnik prvo smatrao da je u pitanju infekcija dišnih

Osjetila je bol u prsima, a onda saznala da će živjeti još mjesec dana

Samantha King (47), majka sedmero djece je samo dvije sedmice nakon poroda osjetila bol u prsima, za koje je liječnik prvo smatrao da je u pitanju infekcija dišnih puteva. Vrlo brzo, kada antibiotici nisu djelovali, ispostavilo se da žena ima rak pluća. Bivša medicinska sestra i majka sedmero djece sada mora ići na radioterapiju i imunoterapiju.

Rak se sa pluća već proširio na dojke i kosti. Porodica sada prikuplja novac, kako ne bi izgubili kuću u slučaju Samanthine smrti. Bol u prsima je bila redovna Njena najstarija kći Kyra rekla je da su je ove vijesti šokirale iako je njena majka redovno osjećala bol u prsima.

Jednostavno ne znam kako mama uspijeva ostati pozitivna, nevjerojatna je. Bila je dobro tijekom cijele trudnoće – rekla je 24-godišnja djevojka.

Samanthi je prethodno rečeno da bi mogla imati još 12 mjeseci života, a prošlog mjeseca prognoze su se promijenile. Liječnici smatraju da ima mjesec dana života.

Vrijeme je da svojoj deci pružim prelijepe posljednje uspomene – izjavila je majka sedmero djece za britanski The Sun.

– Nažalost, beba Lilah me se neće sjećati, ali pozitivna strana je što ona neće osjetiti žalost kao moja ostala djeca – napisala je Samantha na stranici za donacije.

Majka je objasnila da se najviše boji toga kako će joj porodicu izbaciti iz kuće nakon njene smrti.

– Apsolutno me užasava pomisao na to da će ih izbaciti iz porodične kuće nakon što ja umrem. Moja porodica je puna radosti i smijeha i teško mi je shvatiti da ću se životi moje djece užasno promijeniti – objasnila je ona.