VIJESTI

Pijani Hvarani vrijeđali ženu iz BiH, psovali joj oca, majku i Srebrenicu

  • 31 Decembra, 2023
  • 0

Dvojica Hvarana završila su na 14 dana u zatvoru na Bilicama nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu svetog Stjepana u Hvaru. Vidno pijani radili su probleme ljudima i policiji

Pijani Hvarani vrijeđali ženu iz BiH, psovali joj oca, majku i Srebrenicu

Dvojica Hvarana završila su na 14 dana u zatvoru na Bilicama nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu svetog Stjepana u Hvaru. Vidno pijani radili su probleme ljudima i policiji koja ih je na koncu uhitila i provela u Split, na Općinski prekršajni sud. Odbili su alkotest, piše Dalmatinski portal.

Policija je protiv 50-godišnjaka podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Drugookrivljenika, 56-godišnjaka, tereti se za remećenje reda i mira te prekršaj Zakona o nabavi oružja. On se u incident uključio nešto kasnije te je ljudima pokazivao nož.

Pedesetogodišnjaka se, pak, tereti da je vrijeđao stariju gospođu, a potom i skupinu ženskih osoba koja je pokušala zaštititi ženu od verbalnog nasilja. Oštećenoj ženi, porijeklom Bošnjakinji, poručio je: ‘Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, je*at ćemo i tebe.

Situaciju je pokušao smiriti muškarac koji se tu zatekao, ali ga je 50-godišnjak udario u glavu. Potom je vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju, govoreći im da su glupe pandurčine. Obojica okrivljenika negiraju optužbe. Sutkinja ih je odlučila poslati na hlađenje u zatvor na dva tjedna, a postupak će se nastaviti.

Saslušat će se svjedoci, oštećena i policajci s intervencije. Optužnim prijedlogom zatraženo je da se okrivljenike kazni novčano i kaznom od trideset dana zatvora.