GLOBUS

STRAVIČAN ZLOČIN Brat ubio sestru (23), pa sam pozvao policiju

  • 14 Decembra, 2023
  • 0

Dvadesetčetvorogodišnji mladić navodno je ubio svoju rođenu sestru (23) u porodičnoj kući, u njemačkom gradu Bremenu. Prema pisanjima tamošnjih medija, mladić je sam pozvao policiju i prijavio stravičan

STRAVIČAN ZLOČIN Brat ubio sestru (23), pa sam pozvao policiju

Dvadesetčetvorogodišnji mladić navodno je ubio svoju rođenu sestru (23) u porodičnoj kući, u njemačkom gradu Bremenu.

Prema pisanjima tamošnjih medija, mladić je sam pozvao policiju i prijavio stravičan zločin.

– Učinio sam nešto svojoj sestri – saopštio je u pozivu.

Kad je policija stigla na mjesto zločina, devojka je ležala u sobi na trećem spratu kuće. Ljekari Hitne pomoći su pokušali reanimaciju, ali bezuspješno.

Kako saznaje “Bild”, 23-godišnja djevojka je u toj kući živjela tri godine sa sestrom, mužem i dvoje male djece, a do nedavno je sa njima živeo i osumnjičeni brat. Prema riječima komšija, on se odselio prije nekoliko mjeseci, dok su za porodicu rekli da je marokanska.

– Žena je uvijek nosila čador (tradicionalna ženska odjeća u Iranu, koja pokriva tijelo od kose do članaka). Posljednji put sam je vidjela u društvu visokog Afrikanca – izjavila je komšinica za medije.

Osumnjičeni mladić nije pružao otpor prilikom hapšenja na mjestu zločina.

Prema trenutnom statusu, istražitelji pretpostavljaju da je riječ o ubistvu unutar porodice. Žena je umrla od spoljnog faktora. Formiran je odred za ubistva, koji će dalje preuzeti istragu – naveo je portparol policije Tomas fon der Hejde.

Još uvijek nije jasno kako je djevojka preminula, dok su pozadina i motiv zločina predmet istrage.