VIJESTI

Trudna Kristina (18) je dečku rekla da raskida u kolima, on je ubadao 88 puta dok nije umrla u mukama

  • 1 Decembra, 2023
  • 0

Pre više od šest godina, 22. februara 2017, trudna 18-godišnja Кristina Кrupljan zverski je ubijena u Zagrebu. Njen bivši dečko, tada 19-godišnji David Кomšić, izbo ju je 88

Trudna Kristina (18) je dečku rekla da raskida u kolima, on je ubadao 88 puta dok nije umrla u mukama

Pre više od šest godina, 22. februara 2017, trudna 18-godišnja Кristina Кrupljan zverski je ubijena u Zagrebu. Njen bivši dečko, tada 19-godišnji David Кomšić, izbo ju je 88 puta u automobilu, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Кomšić je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva.Županijski sud u Zagrebu ga je u aprilu 2018. prvo proglasio krivim i osudio na 30 godina zatvora. Кomšić je tokom suđenja tvrdio da se ne oseća krivim. U maju 2019. Vrhovni sud je delimično uvažio žalbu Кomšića i njegovih roditelja, smanjivši mu kaznu na 25 godina. Protiv presude Vrhovnog suda donete u trećem stepenu žalba nije dozvoljena.

Otac ubice Ivo Komšić burno je reagovao u sudnici, koju je napustio zajedno sa suprugom Oliverom, odgurnuvši policajca.

– Sramota, osudili ste dete iz Bosne, odlazim odavde, j…vam mater, vikao je tata Komšić nakon što je saznao presudu. David Komšić mirno je odslušao objavu presude i njeno obrazloženje. Davidove sestre ostale su u sudnici plačući i slušajući obrazloženje presude.

Veštačenjem je utvrđeno da je Кomšić u vreme ubistva imao THC u krvi i urinu, što ukazuje da je konzumirao marihuanu ili hašiš. Pretresom mobilnih telefona koje su koristili on i Кristina otkriveno je da su 19. februara razgovarali o trudnoći i njihovoj vezi. Dan pre ubistva, 21. februara, Кristina je u komunikaciji navela da ju je Кomšić prethodno zlostavljao i tukao i da je imala 22 ispitivanja u DORH-u.

Tri meseca pre ubistva, Кomšić i njegovi prijatelji napali su Кristinu

Кomšić i njegovi prijatelji Arjan i Armend Redžepi i Filip Filipović osuđeni su za otmicu i napad na Кristinu koji se dogodio tri meseca pre njenog ubistva, odnosno u novembru 2016. godine.

Кomšić i njegovi prijatelji su krivi za zločine protiv slobode i imovine. Zbog toga je Кomšić dobio jedinstvenu kaznu od godinu i šest meseci. Nije se pojavio na izricanju presude.

Arjan Redžepi osuđen je na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora uslovno na pet godina. Armend Redžepi i Filip Filipović osuđeni su na jedinstvenu uslovnu kaznu od 11 meseci zatvora sa rokom provere od četiri godine.

Nepunih godinu dana pre ubistva Кristine, Кomšić je očevim mercedesom ubio 72-godišnjeg Josipa Кolarića na raskrsnici Vukovarske ulice i Donje Svetice u Zagrebu.