GLOBUS

Ubicama Vanje Đorčevske stigla poruka iz zatvora: “Ako vas dovedu, imat će te najbolju presudu”

  • 14 Decembra, 2023
  • 0

Za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, trojica osumnjičenih počinioca već se nalaze u istražnom zatvoru u Šutki, gde će prvo biti zadržani 48

Ubicama Vanje Đorčevske stigla poruka iz zatvora: “Ako vas dovedu, imat će te najbolju presudu”

Za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, trojica osumnjičenih počinioca već se nalaze u istražnom zatvoru u Šutki, gde će prvo biti zadržani 48 sati, a nakon što krivična prijava bude podnesena, biti će određena nova mjera pritvora.

Prije nego što su stigli u zatvor, stigla im je poruka od Gorana Andonova – Ćoseto. “Ako vas samo dovedu, imat će te najbolju presudu!”, poručio im je Goran Andonov – Ćoseto.

On izdržava kaznu za događaje od 27. aprila. Goran Angelov je zbog ‘terorizma’ osuđen na 12 godina zatvora zbog učešća u incidentu u Skupštini u aprilu 2017. godine. Angelov ima običaj da šalje poruke preko Facebook-a iz zatvora, a ranije se navodilo da to radi preko posrednika. On je u ranijim porukama pozivao na rušenje vlade na čelu sa Zoranom Zaevim.

Podsjetimo, djevojčica je nestala 27. novembra 2023. godine, a ispostavilo se da je istog dana i ubijena. Za njom je raspisana potjernica, ali nažalost ishod je bio tragičan. Pet osoba je osumnjičeno da je učestvovalo u Vanjinoj otmici i ubistvu.

Velibor Manev, jedan je od trojice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14) je prvi osumnjičeni koji je doveden u sud, a na pitanje portala “Skopje1” i prisutnih sa strane: “Da li je ubio Vanju?“, negirao je navode. Također je prešutao na pitanja u vezi sa njegovom krivicom i priznanjem. Ovo je jedini osumnjičeni koji je uveden u zgradu sa parkinga suda.

Manev je bio prijatelj sa Ljupčomom Paleskim-Palčom koji je takođe jedan od osumnjičenih. On je navodno davao informacije o planiranju i izvršenju otmica, a kasnije i ubistava Vanje i Panče Žežovskog. Osumnjičeni su još Bore Videvski kao i Vlatko Kekišev, te otac djevojčice.