VIJESTI

Uznemirujuće / Nehumanost u Lukavici: Pas na povocu trči za automobilom dok ga drži vlasnik

  • 1 Decembra, 2023
  • 0

Čitatelj portala Klix.ba zabilježio je danas veoma nehumanu scenu na jednom od putnih pravaca na području Istočnog Sarajeva. Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE Kako se može vidjeti na

Uznemirujuće / Nehumanost u Lukavici: Pas na povocu trči za automobilom dok ga drži vlasnik

Čitatelj portala Klix.ba zabilježio je danas veoma nehumanu scenu na jednom od putnih pravaca na području Istočnog Sarajeva.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE

Kako se može vidjeti na videosnimku, a čemu je svjedočio i čitatelj portala Klix.ba, vozač jednog automobila drži na lancu psa koji trči za automobilom koji je u pokretu.

Snimak je nastao na putu koji iz Istočnog Sarajeva vodi prema Sarajevu i Trebeviću.

Pas na povocu trči za automobilom dok ga na lancu drži, pretpostavit ćemo, njegov vlasnik koji ujedno upravlja automobilom marke “Citroen” crne boje.

Ovakvo ponašanje ljudskog bića prema životinjama je čist primjer nasilja nad životinjama. Jer, nasilje se ne mora isključivo ogledati kroz fizički napad na životinju i slično, već i kroz ovakav vid iživljavanja.

Također, napomenut ćemo da je kod određenih pasmina pasa ovakav trening uobičajen i poznat, ali pod određenim uslovima i ne na saobraćajnici gdje dovodi u opasnost sve učesnike u saobraćaju.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Video pogledajte ovdje

klix.ba