18-godišnji Hrvat poginuo u eksploziji petarde u Njemačkoj?

GLOBUS

18-GODIŠNJI mladić koji je sinoć smrtno stradao u njemačkom gradu Koblenzu nakon što je eksplodirala improvizirana petarda je Hrvat Leon M., doznaje Fenix Magazin.

“Svi smo u šoku. U Koblenzu i okolici živi velik broj Hrvata i svi smo potreseni tom viješću. Leon M. je uvijek bio živahan, ali jako dobar mladić, kao i cijela njegova obitelj”, kazao im je obiteljski prijatelj. Prema policijskom priopćenju, eksplozija se dogodila jučer, oko 20 sati, u Rübenachu, gradskoj četvrti Koblenza.

Pokušali su ga reanimirati

“Ovakav incident je uvijek tragičan i ne može se opisati riječima, posebno za rodbinu. Ali još jednom pokazuje koliko rukovanje pirotehnikom može biti opasno”, kazao je ravnatelj policije Björn Neureuter. Iz policije su bili vrlo šturi s informacijama o samom događaju, ali su najavili kako će dodatno istražiti cijeli slučaj.

Tvrde kako su poduzeli adekvatne mjere reanimacije, ali mladiću nije bilo spasa. “Dogodilo se samo stotinjak metara od obiteljske kuće. Mladići su improvizirali petarde, vjerojatno su ih nestručno napravili. Jedna tako napravljena petarda je eksplodirala i teško ozlijedila Leona M.”, ispričao je obiteljski prijatelj za Fenix Magazin.

Roditelji stradalog mladića su podrijetlom iz Jajca u BiH, a njihovi su roditelji u Njemačku došli sredinom 1990-ih, piše Fenix Magazin.

(index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *