Noa je zadavljena električnim kablom, pa je u tuš-kabini raskomadana: Ognjenu preti doživotni zatvor

VIJESTI

Noa Milivojev imala je samo 18 godina kada ju je, u noći između 17. i 18. juna prošle godine, prema optužnici ubio Ognjen D. (33) u iznajmljenom stanu u centru Beograda.

Nesrećnu devojku prvo je nakon svađe i tuče zadavio električnim kablom, zatim telo odvukao u kupatilo. Ubacio u tuš kabinu i raskomadao nožem.

– Ognjen je zatim delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini. Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula prošle godine- stoji u optužnici.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, u petak je, podiglo je optužnicu protiv Ognjena D. zbog sumnje da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života Nou Milivojev.

Pritvor

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ognjenu D. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Majka

Boba Milivojev, majka ubijene devojke, kako je rekla za “Telegraf.rs”, želi da ubica njenog deteta “bude osuđen na smrtnu kaznu”.

Nažalost ona ne postoji u našoj zemlji, pa mu želim da doživi nešto najbolnije i najgore u životu i da se muči dok je živ u najgorim mukama. Ognjene nek te Bog kazni – kaže Boba Milivojev.

Neutešna majka tvrdi da ni u najgorim snovima nije mogla da zamisli da će neko na ovako surov način presuditi “divnom detetu, koje je bilo odličan đak, koga su svi voleli i ko nikome ništa loše nije uradio”.

– Nou nas je mnogo volela, a mi ćemo nju zauvek. Samo mogu da kažem ne dao Bog ovakvu tragediju nikome i bol koji osećaju njeni sestra, brat, roditelji i familija – kaže Boba.

Nou su roditelji poslednji put videli u subotu 17. juna i od tog dana im se nije ni javljala. Uzaludni su bili pokušaji majke i oca da je dobiju na telefon. Zvali su je dan kasnije, pa u ponedeljak… Na kraju je mobilni bio nedostupan. U ponedeljak 19. juna otišli su u policiju. Crne slutnje su se obestinile 6. jula ove godine kada su im javili da je Noa ubijena.

– Nisam imala šta da vidim kada ju je isekao. Stalno mi je pred očima slika nje koja pati dok je seče bez milosti. Svašta mi se mota po glavi. Tačno je znao šta radi čim je telo uništavao kiselinom- rekla je Boba.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *