DA LI JE MOGUĆE DA OVDE ŽIVI MIRA BANJAC? U dom VELIKE GLUMICE retko ko može da PROVIRI, evo kako zapravo izgleda

MAGAZIN

Legendarna glumica Mirjana T. Banjac, poznatija kao Mira Banjac je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica koju obožavaju mnoge generacije.

Ova dama je rođena 4. novembra 1929. godine u Erdeviku i ima 94 godine. Danas sa sinom Branimirom Branom Jovanovićem živi u Novom Sadu, a veoma je živahna za svoje godine te još uvek glumi u filmovima i serijama.

Kao što smo već rekli, u mirnom kraju Novog Sada živi Mira Banjac sa sinom, a komšije su nedavno i progovorili o slavnoj glumici.

Mira Banjac je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica koju obožavaju mnoge generacije.
Mira Banjac je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica koju obožavaju mnoge generacije.foto: M.M./ATAImages

Često ističu da se hvale svojom komšinicom.

– Iako će ove godine napuniti 93 godine, Mira Banjac ima energiju deteta. Uvek kada je vidite, koliko god da se teško kreće, njene oči igraju od radosti. Ona je kao nestašno dete, čujem kada joj sin govori da se smiri jer bi da uradi neke stvari koje fizički nije u stanju. Uvek je fina, javi se i popriča sa nama iako nismo njen nivo – rekla je tada komšinica, a prodavačica dodala:

– Retko Mira svrati, nikada sama. Zato napravi spisak sinu, dolazi nekada i žena koja im pomaže u kući. Znam tačno kada se za nju kupuje, ona obavezno tražiti cigarete i voće. I kada su joj doktori savetovali da prestane da puši, rekla je da neće.

Često ističu da se hvale svojom komšinicom.
Često ističu da se hvale svojom komšinicom.foto: Ana Paunković

Gospodin u prolazu, kaže da se seća Mire još iz mladosti.

– Ona je imala težak život, ali o tome nikada ne priča. Uvek je puna optimizma i nasmejana. Čujemo i kada uči tekst za snimanja. Jedva čekamo da je vidimo u “Igri sudbine”, čuli smo da će uskoro da snimi svoje role. I kao mlada je bila sposobna, svuda je stizala, mnogo je radila – kaže Dragan.

Dom Mire Banjac smešten je na odličnoj lokaciji odakle ona može da prošeta do pozorišta, galerija, ali i do pijace na kojoj je rado prodavci dočekuju. Ono što je zanimljivo da je samo jednom televizijska ekipa bila u njenom domu, a da svoju privatnost dobro čuva.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *